Michael Kocáb: S Havlem jsme chtěli ještě udělat nějakou rošťárnu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Michael Kocáb: S Havlem jsme chtěli ještě udělat nějakou rošťárnu

Krátké kalhoty při inauguraci – tím byl Havel veřejnosti sympatický
Krátké kalhoty při inauguraci – tím byl Havel veřejnosti sympatický (ČTK)

Smrt přední české osobnosti Václava Havla (†75) silně zasáhla všechny české občany i významné osobnosti. Skladatele a politika Michaela Kocába nevyjímaje. „Chtěl jsem za ním ještě před Vánoci na hrádeček, mrzí mě, že to nestihnu,“ řekl v rozhovoru pro Blesk.cz.

Michaela Kocába spojoval s Havlem především boj za osvobození od komunistického režimu. Od dob sametové revoluce, na níž se oba velkou měrou podíleli, se z nich stali dobří přátelé. Smutná zpráva tedy Michaela Kocába opravdu zarmoutila.

„Naposledy jsme spolu hovořili okolo Fóra 2000. Tam mi řekl takovou vtipnou větu – ‚Michale, už dlouho jsme neudělali žádnou rošťárnu,“ zavzpomínal na poslední slova pro Blesk.cz Kocáb.

Jak ale vysvětlil, rošťárnou není myšleno nic nezákonného nebo špatného. Šlo spíš o různé druhy recesí. „Pouštěli jsme například na summitu NATO Johna Lennona nebo McCartneyho bez práv. Než bychom jsme se jich dočkali, pustili jsme to raději bez nich. Pak z toho měli všichni náramnou radost,“ pousmál se Kocáb, kterému se čerstvě narodil syn. „Tak to je, jeden život začíná, druhý končí,“ uzavřel.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.