VIDEO Největší rána Havlova života: Smrt první milované ženy Olgy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

VIDEO Největší rána Havlova života: Smrt první milované ženy Olgy!

Největší ránou v životě Václava Havla byla smrt první manželky Olgy.
Největší ránou v životě Václava Havla byla smrt první manželky Olgy. (reporfoto Youtube)

Život Václava Havla (†75) rozhodně nebyl procházkou růžovým sadem.  Prožil si léta perzekuce bývalým režimem, byl uvězněný za své demokratické smýšlení v tvrdém komunistickém vězení. Nic ho ale během jeho života, plného boje za svobodu, nezasáhlo nic tak hluboce, jako když mu zemřela jeho první milovaná žena Olga (†62).

 

 

Olga Havlová byla v roli první dámy pro mnohé velkou inspirací. Češi si ji oblíbili, protože nikdy nedělala rozdíly mezi lidmi a neustále se snažila pomáhat druhým. Od roku 1964, co se s Václavem Havlem tajně vzali, stála vždy po jeho boku a po dobu exprezidentova uvěznění dokonce zcela  převzala jeho povinnosti.

Václav si ji vážil nejen za její charitativní aktivity, ale i za to, jak dokázala vystoupit z jeho stínu a reprezentovat tehdejší Československo, později jen Česko, na mezinárodní úrovni. Když pak Olga onemocněla a v lednu roku 1996 zemřela, byla to pro bývalou hlavu státu obrovská rána. Podívejte se na video, jak těžce nesl její smrt.  Snad se s ní teď v nebi znovu setká…





Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.