VIDEO Stovky lidí se přišly rozloučit s Václavem Havlem na Hrad | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

VIDEO Stovky lidí se přišly rozloučit s Václavem Havlem na Hrad

Lidé se na Pražském hradě loučily s bývalou hlavou státu.
Lidé se na Pražském hradě loučily s bývalou hlavou státu. (Ahaonline.cz)

Už od odpoledne proudí na Pražský hrad stovky lidí, aby se poklonily památce zesnulého exprezidenta Václava Havla (†75).  Na pietním místě, které je na prvním nádvoří, zapalují u portrétu Havla svíčky a pokládají květiny.

Na Pražském hradě u portrétu Václava Havla se smuteční páskou a květinami se shlukují Češi i turisté, kteří vyjadřují svoji soustrast. A není divu – Havel byl svými činy proslulý nejen v Česku ale i daleko za hranicemi českého státu. Lidé proudí na první nádvoří Hradu už od odpoledne, aby uctili jeho památku a zapálili svíčku.

Video se připravuje ...


Není to ovšem jen Pražský hrad, kde se lidé loučí. Zapálené svíčky a množství květin pokládají lidé i na Národní třídě u pomníku listopadové revoluce, na Václavském náměstí u sochy svatého Václava, na Staroměstském náměstí, nebo i u Hrádečku, kde bývalá hlava státu v neděli ráno skonala.



václav havel

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.