Ostatky Václava Havla vystaví v pondělí v kostele Pražská křižovatka, ve středu ve Vladislavském sále! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ostatky Václava Havla vystaví v pondělí v kostele Pražská křižovatka, ve středu ve Vladislavském sále!

Pohřeb Václava Havla by měl být v pátek
Pohřeb Václava Havla by měl být v pátek (Aha! – Karel Kopáč, Alexandr Malachovský)

Veřejnost se bude moci s exprezidentem Václavem Havlem (†75) rozloučit už v pondělí 19. prosince v kostele Pražská křižovatka v centru Prahy. Od středy 21. prosince pak bude rakev s jeho ostatky vystavena ve Vladislavském sále Pražského hradu.

Kvůli úmrtí Václava Havla byl dnes vytvořen Výbor pro vypravení státního pohřbu prezidenta Václav Havla, jehož členy jsou prezident Václav Klaus, předseda Senátu Milan Štěch, předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová a předseda vlády Petr Nečas.

Od pondělního rána budou na Pražském hradě k dispozici kondolenční knihy. V kostele Pražská křižovatka v centru Prahy pak bude rakev s ostatky Václava Havla. Ta se ve středu přestěhuje do Vladislavského sálu.

Příbuzní Václava Havla se s exprezidentem chtějí rozloučit pravděpodobně v pátek. Letošní Vánoce tak budou nejen pro ně ve znamení smutné události.

O formě smutečního rozloučení rozhodne na svém pondělním zasedání také vláda. Za exprezidenta bude pravděpodobně vyhlášen státní smutek.

václav havel

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.