Těžce postižená Andělka: I s rozštěpem obličeje lze žít... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Těžce postižená Andělka: I s rozštěpem obličeje lze žít...

Andělka navštěvuje speciální školku. Ráda se houpe na houpačce.
Andělka navštěvuje speciální školku. Ráda se houpe na houpačce. (Aha! – Martin Přibyl, ara)

Podtrženo, sečteno! Těžce postižená Andělka Nováková (7) z Horní Kamenice na Kladensku dostane před Vánocemi pod stromeček téměř 23 tisíc korun. Ty pro ni vydělala herečka Adéla Gondíková, která na charitativní akci prodávala vánoční cukroví, a svým článkem pomohl i deník Aha!.

Vybrané peníze budou využity na zaplacení osobní asistence, kterou děvčátko nutně potřebuje. Andělka se totiž narodila s obličejem zohaveným kompletním rozštěpem rtu, patra, nosu i čela. Od narození navíc nevidí na jedno oko a je i mentálně zaostalá. Rodiče navíc kromě ní vychovávají ještě další čtyři dcerky. Ty jsou naprosto zdravé.

„To, že se nám narodí postižené dítě, jsem zjistila až ve 20. týdnu těhotenství z ultrazvuku. Tehdy jsem byla asi 3 dny zcela mimo realitu života a nevěděla, co mám dělat. Jezdili jsme po doktorech a nechávali si potvrdit diagnózu a radit, co se může stát, co můžeme očekávat,“ popsala maminka Andělky Helena, která se nakonec spolu s manželem dohodla, že si miminko nechají.

Andělku tak hned od narození čekaly čtyři plastické operace, které její zdravotní stav výrazně zlepšily. Peníze, které se nyní podařilo vybrat, půjdou na asistentku, která na holčičku dohlíží ve speciální školce ve Slaném, kam chodí. S Andělkou je spousta starostí, ale také radostí.

„Ráda se houpe na houpačce, skáče na trampolíně, ráda chodí na procházky a miluje zvukové a svítící hračky. Ve školce je spokojená a veselá, i její dovednosti se zlepšují,“ dodala maminka.

Pokud byste Andělce rádi přispěli i vy, můžete poslat libovolnou částku na účet nadace Dětský mozek, která peníze pro holčičku vybírá. Patronem nadace je herec Miroslav Donutil. Číslo účtu: 101804884/0600.

Přečtěte si
helenajunova12345
21. 12. 2011 • 21:25

Kdyby jste si pečlivě přečetl mou reakci, pochopil byste. Psal jsem, že sám vím o jejich klamavém počínání, kterým ublížili několika lidem z mého okolí, ale že "konkrétně" mě nic neprovedli, protože jsem s nima do kontaktu nepřišel. Ale jak má někdo majetek, nebo o něco soupeří, vždy vyhrají - podplácení a tvrdý nátlak i na staré lidi není problém! Jdou přes mrtvoly. Bud jste rodina, nebo příbuzný, takhle hájit i když je neznáte je divné! Takže nemá cenu dále se k vám vyjadřovat, protože vždy budete při nich a hlavně - já se ráno probudím a můžu si říct JO, další hezkej den, mám čisté svědomí. To oni nemohou. Ale jak se říká, tak na každého jednou dojde a nepomůže ani faešné modlení. Co se týká půjček, do toho nevidím a zodpovědnost? tu má snad každý kdo něco chce, nic takového nevyvracím, takže je na každém z nás, jakým způsobem budeme trávit život a zodpovědně a poctivě podnikat!

helidol
21. 12. 2011 • 21:04

Myslím si, že nemůžete soudit nějaké lidi jen když vám někdo něco ošklivého onich řekne. Hloupí lidi rádi pomlouvaj. No a na tom nic není že zodpovědně pracují a práce se jim daří. Určitě mají i velké půjčky jak už to bývá v podnikání, ale to lidi nevidí. Je to určitě i velká zodpovědnost. Nejvíce mi vadí, když se jen tak říká, že někdo říkal... pak se šíří drby a lži. Konkrétně se nikdo raději nepřizná. Když je někdo lepší než ten druhý hned se o něm řekne něco hnusnýho aby mu to uškodilo a to je na lidech smutný.

helenajunova12345
21. 12. 2011 • 20:11

Je vidět, že naprosto nevíte, o jakou rodinu jde. I jen z doslechu mi stačilo udělat si obrázek. A to opravdu z několika zdrojů, kteří bohužel byli jejich rodinou oklamáni,okradeni! Jsou známí v širokém okolí jako jedna z nebohatších rodin, která si nechutným způsobem hraje na božstvo a přitom dělají kolem ostatním naprosté svinstvo! Je neuvěřitelné, že prosí o peníze - jezdí v bohatejch autech, překypujou luxusem. Holt jim stačí se pomodlit a můžou jít škodit slušným lidem? je to tak nespravedlivý! Je mi do nich putna! mně zatím nic neudělali, ale zvedá se mi z nich žaludek!

helidol
21. 12. 2011 • 17:11

Platin nemusíte když nechcete. Nikdo vás nenutí. Je to dobrovolné. Až vás potká něco podobného tak si vzpoměňte.

helidol
21. 12. 2011 • 17:09

Nezodpovědnost je když vás rodiče vychovali a nemáte svědomí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.