Klokan hopsal u dálnice: Řidiči, pozor na Vendelína! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Klokan hopsal u dálnice: Řidiči, pozor na Vendelína!

Fotografie
Fotografie (internal)

Hon na klokana rudokrkého Vendelína, který utekl majitelce z Chýnova na Táborsku, pořádali včera hasiči, odchytová služba, policisté a dobrovolníci v okolí dálnice D1 na 93,5. km na Vysočině.

Zvíře lékárnici, která ho chovala jako mazlíčka, utekl dírou v plotě už asi před dvěma týdny. Včera ale nebezpečně poskakoval v blízkosti dálnice a hrozilo riziko, že se dostane až na ni. „Do akce se zapojilo 70 lidí včetně dobrovolníků, které poslala na místo majitelka klokana,“ řekla Aha! policejní mluvčí Dana Čírtková.

Hasiči, policisté a pracovníci odchytové služby s velkými sítěmi vytvořili rojnici a prohledávali les v okolí dálnice. Po klokanových stopách šel i myslivec se psem, ale Vendelín šikovně unikal. Akce byla podle Čírtkové ukončena po 13. hodině.

„Klokana se vypátrat nepodařilo. Provoz na dálnici nebyl narušen,“ dodala mluvčí. Po Vendelínovi nadále pátrají dobrovolníci. Klokanovi, jehož domovinou je jihovýchodní Austrálie, chladné počasí nevadí. Nejaktivnější je za soumraku a v noci, kdy se pase.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.