Pavel Vodňaruk, táta dvou dětí: Zavřeli ho za řízení! Přestože auto vůbec neřídil... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pavel Vodňaruk, táta dvou dětí: Zavřeli ho za řízení! Přestože auto vůbec neřídil...

Parkoviště obchodu, kde policisté Vodňaruka přistihli s klíčky v ruce.
Parkoviště obchodu, kde policisté Vodňaruka přistihli s klíčky v ruce. (Aha! Martin Pekárek)

Měl zákaz řízení, a přestože jej dodržoval, půjde do kriminálu! Pavla Vodňaruka (42) z Prahy, tátu dvou dětí – Sandry (20) a Daniela (16) – totiž policisté přistihli, jak nakládá u obchodu do vozu nákup. Klíčky od auta v ruce… S nimi se prý choval jako řidič.

Na počátku všeho byla blbost, kterou si teď Pavel vyčítá. „Sedl jsem za volant a měl zbytkový alkohol v krvi. Udělal jsem velkou hloupost, trest byl správný,“ říká Pavel. Když se někam potřeboval dostat, jel buď autobusem, nebo ho vozili kamarádi a příbuzní.

Nyní ho však čeká kriminál za něco, co neudělal. S bratrem Michalem jel na nákup do hobby marketu v PrazeČestlicích. Tam udělali s bráchou další pitomost, zastavili na místě, kde neměli. Michal měl dostat pokutu. Místo toho tam byl s klíčky od auta v ruce »zatčen« Pavel.

„Když jsem nakládal věci do auta, přijely dvě policistky a chtěly doklady. Michal byl v tu dobu ještě v obchodě,“ vypráví Pavel. A protože Pavel doklady u sebe neměl, skončil na služebně. „Tam mi bylo sděleno, že mám zákaz řízení. Říkal jsem, že to samozřejmě vím, neřídil jsem. Na to se mě nikdo u auta ani neptal,“ popisuje Pavel.

Následoval soud. „Dostal jsem 30 měsíců zákaz řízení a podmínku. Nic jsem neudělal, tak jsem se odvolal. I policistky řekly, že mě neviděly přijet, že se pouze domnívají,“ říká Pavel. Odvolací soud Pavlovi ale uložil trest 8 měsíců natvrdo!

A jelikož nástup do vězení nemá odkladný účinek, požádal o milost prezidenta Václava Klause. „Napsali mi obratem, že se tím bude pan prezident zabývat osobně, ale nemá žádnou zákonnou lhůtu, takže neví kdy,“ dodává Pavel, který se tak musel hlásit ve věznici.

V base ho odmítli

Pavel se rozloučil s rodinou, připravili se na to, že na Vánoce spolu nebudou. V kriminále ho však odmítli. Před celou ho ušetřil zloděj, který vykradl jejich rodinný obchod.

„Už mě kamarádi do věznice odvezli. Vrátil jsem se ale zpátky. Z obchodu mi vzali i doklady a bez nich mě tam zatím nevzali. Mám přijít s novým občanským průkazem, který by měl být vystaven  28. prosince,“ dodává Pavel a doufá, že se do té doby jeho případem bude zabývat prezident nebo Nejvyšší soud v Brně, kam podal dovolání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.