Kauza vězněné Nataschy Kampusch: Měla s únoscem miminko?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kauza vězněné Nataschy Kampusch: Měla s únoscem miminko?!

Natascha Kampusch v roce 2006.
Natascha Kampusch v roce 2006. (EPA, ara)

Letos v srpnu uplynulo pět let od chvíle, kdy se Rakušanka Natascha Kampusch (23) útěkem vysvobodila ze sklepního vězení. Jako desetiletou ji v roce 1998 zajal cestou do školy narušený Wofgang Priklopil (†44) a pak ji osm let věznil pod svým domem.

Pláchla mu přesně po 3096 dnech. O svém traumatu se Natascha nikdy nezdráhala mluvit. Jednu podstatnou skutečnost ale zřejmě přece jen zatajila.

Natascha Kampusch porodila ve sklepě miminko! Samozřejmě je počala se svým trýznitelem! Děťátko ale zemřelo a Priklopil jeho tělíčko zakopal na zahradě svého domu ve Strasshofu, 25 km od Vídně.

S touto dosud neznámou stránkou případu vyrukoval předseda rakouské strany Svobodných (FPÖ) Heinz Strache, který má přesvědčivé důkazy. Měl totiž přístup k tajným dokumentům, v nichž se psalo, že se ve sklepě našly kadeře či knížka pro maminky novorozenců.

Tvrdí, že psi, kteří jsou vytrénování k hledání lidských těl, našli cosi, co je ve spise uvedeno jako »tlející dřevo«, aniž by se »věc« dál zkoumala.

„Co se stalo tomu dítěti?“ ptá se nyní Strache, podle něhož se Kampusch krátce po osvobození ptala doktora, jak dlouho po porodu se pozná, že dotyčná byla těhotná. Podle politika celá kauza »smrdí«. „Nebyli předvoláni důležití svědci, nezkoumala se DNA. Důkazy o dítěti se policisté snažili zlikvidovat,“ vyjmenovává.

Kampusch vše popřela. Pravdu už neřekne ani Priklopil, který spáchal sebevraždu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.