Česká automobilka Škoda: Chystá se »teréňák«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Česká automobilka Škoda: Chystá se »teréňák«!

Vývoj terénního vozu teprve začíná, na trhu by se mohl objevit za pět let.
Vývoj terénního vozu teprve začíná, na trhu by se mohl objevit za pět let. (Škoda Auto, ara)

Konečně! Po mnoha letech dohadů a toužebných přání českých motoristů se mladoboleslavská automobilka rozhoupala k výrobě velkého terénního vozu! V rozhovoru pro časopis Forbes to potvrdil šéf Škody Winfried Vahland. Nový terénní vůz by měl být o třídu větší než yeti.

Vývoj sice teprve začíná, ale na trhu by se mohl objevit už za pět let. „Nejdřív musíme obměnit všechno to, co teď máme. To je priorita číslo jedna. Čili větší SUV asi nepřijde na řadu úplně hned, ale zároveň není ani úplně v nedohlednu,“ řekl Vahland v novém vydání magazínu Forbes, který vychází ve čtvrtek.

Takové auto typu SUV by podle něj mělo konkurovat vozům, jako je například Kia Sorento, která v základní verzi stojí téměř 600 tisíc korun.

Ročně chce Škoda v budoucnu vyrábět zhruba 1,5 milionu vozů místo současných 800 tisíc a prodejům má napomoci právě i nový model. Soustředí se i na ruský a čínský trh.

Citigo - První prodej: 500 kusů!

O malé městské vozítko Citigo mají Češi nebývalý zájem. Objednalo si ho na 1000 Čechů. Do konce roku jich však automobilka stihne dodat jen asi pět stovek. V nabídce je přitom citigo teprve dva týdny.

„Největšímu zájmu se zatím těší citigo v provedení Ambition s motorem 1,0/44 kW,“ shrnul Petr Pečenka, vedoucí tuzemských prodejů Škody. První majitelkou je řidička ze Znojemska. Cena třídveřové verze má začínat na 179 900 Kč.

Rapid: Vyjede už v příštím roce!

Sázka na novou tvář a čistší design se mladoboleslavské automobilce začíná vyplácet. Příznivci značky se už nemůžou dočkat nové Škody Rapid. Tento model by se měl svými rozměry zařadit mezi fabii a octavii. Kupci by se ho měli dočkat již v příštím roce. Kompaktní limuzína Rapid byla už představena v Indii, s motorem 1,6 l stojí cca 250 tisíc Kč. Vůz by měl vycházet z konceptu MissionL.

Přečtěte si
zadnice
30. 11. 2011 • 15:45

Jak česká škoda? Snad německá ne!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.