Krádež století u soudu, jenže... Procházka je stále na útěku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Krádež století u soudu, jenže... Procházka je stále na útěku!

František Procházka
František Procházka (Policie ČR)

Krádeží století, při které 1. prosince 2007 zmizelo z budovy bezpečnostní agentury G4S v Praze na Žižkově 540 milionů korun, se začal včera zabývat pražský městský soud.

Proces probíhá v nepřítomnosti hlavního podezřelého Františka Procházky, tehdejšího zaměstnance agentury. Policie po něm od té doby marně pátrá, zřejmě si změnil obličej a žije v zahraničí.

Před senátem tak stanul jen jeho známý Milan Čermák. Podle státního zástupce měl Procházkovi pomáhat. Vinu odmítá, přestože u něj policie našla tři miliony korun v hotovosti, větší množství SIM karet a několik legálně držených zbraní.

„Peníze jsem měl připravené na koupi bytu v Liberci,“ prohlásil u soudu Čermák. Znalec posléze našel v jeho počítači soubory s fotkami auta použitého při odcizení peněz. Oběma mužům hrozí až desetileté tresty vězení

.Procházka, který u G4S pracoval jako strážný, vzal podle policie bankovky z trezorové místnosti a v taškách je donesl k autu, s nímž odjel jeho komplic. Pak beze stopy zmizel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.