Začal advent: Nejkrásnější vánoční stromy Česka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Začal advent: Nejkrásnější vánoční stromy Česka!

Praha, Staroměstské náměstí - Ozdoby stromu i celá koncepce trhů jsou inspirovány královskými motivy – odkazují na české historické tradice. Smrk září zlato-červenými světýlky.
Praha, Staroměstské náměstí - Ozdoby stromu i celá koncepce trhů jsou inspirovány královskými motivy – odkazují na české historické tradice. Smrk září zlato-červenými světýlky.  (Aha! – Alexandr Malachovský Foto pro Aha! – Martin Hofman, ČTK/Igor Šefr, Vladislav Galgonek, Jaroslav Ožana)

Období těšení se na Vánoce a Ježíška začalo včera první nedělí adventní – železnou. Již den předem se ve většině měst v Česku rozzářily na náměstí vánoční stromy – ten nejznámější na pražském Staroměstském náměstí ozdobilo více než 50 000 světýlek.

Dvouapůlminutové rozsvěcení vánočního stromu republiky a zahájení trhů si nenechalo ujít 15 000 lidí. Včera už ale na adventní klid, rozjímání a očekávání svátků Češi zapomněli a útokem vzali obchodní centra.

Nejvyšší vánoční strom v ČR!

Nejvyšším vánočním stromem, navíc na nejvýše položeném místě, se pyšní Kvilda na Šumavě. Smrk o výšce 26,5 metru se tak zřejmě dostane i do České knihy rekordů. „Jde o nejvyšší strom na nejvýše položeném místě v Česku. Dnes ho rozzářilo 3000 LED diodových světel,“ řekl včera starosta Václav Vostradovský.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.