Bohuslav Svoboda zůstane primátorem! Převezl kmotry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Bohuslav Svoboda zůstane primátorem! Převezl kmotry!

Bohuslav Svoboda
Bohuslav Svoboda (Aha! – Petr Novotný)

Proti zájmům pražských kmotrů  přece jen lze bojovat, jen je potřeba být lstivější než oni. Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) vyslal včera do světa vzkaz plný naděje.

Za zády konzervativního křídla pražské ODS, které je provázáno s tzv. lobbisty a které se ho podle komentátorů snažilo vyšachovat ze hry, dojednal tajně novou koaliční smlouvu s TOP 09!

Svoje překvapené spolustraníky pak už jen postavil před hotovou věc. Za vše hovoří fakt, že u finálního dohadování nebyla ani hlava pražské ODS Boris Šťastný, vůdce stranického opozičního křídla.

„Pan Šťastný tou dobou nebyl v práci,“ poznamenal k manévru suše primátor. Ačkoliv se proto Šťastný podpisu smlouvy bránil, v průběhu dne ji jeho křídlo s výjimkou zastupitelky Marie Kousalíkové nakonec podpořilo.

Za Svobodu se rázně postavil premiér Petr Nečas, později i šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Bohuslav Svoboda je správný primátor, protože se rozkmotřil s kmotry. Jde nám o jejich odstřihnutí od dotačních zdrojů a o normální správu hlavního města,“ řekl Schwarzenberg.

TOP 09 nyní bude mít dva náměstky a čtyři radní, ODS pak dva náměstky, dva radní a primátora.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.