Řekli jí, že už nikdy nebude chodit: Ona ale vstala a... Šla k oltáři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Řekli jí, že už nikdy nebude chodit: Ona ale vstala a... Šla k oltáři!

Victoria na vozíku po propuštění z nemocnice.
Victoria na vozíku po propuštění z nemocnice. (Profimedia.cz)

Victoria Royleová (29) byla zdravá a šťastně zamilovaná mladá žena, dokud ji zákeřná nemoc neupoutala na invalidní vozík. Sama nemohla ani dýchat, natož chodit. Varovali ji, že zbytek života stráví na vozíčku. Jenže ona se lékařům vysmála! Nad chorobou zvítězila, a nyní dokonce po svých prošla uličkou k oltáři!

Kráska ze západoanglického města Widnes onemocněla GuillanBarrého syndromem, zánětlivým onemocněním nervové soustavy, které postihuje zhruba jednoho člověka z pěti milionů! Nemoc se šíří od nohou a Victoria se během pouhých 48 hodin stala zajatcem vlastního těla.

Nemohla se ani pohnout, jíst nebo mluvit, dokonce i dýchat jí musel pomáhat přístroj. Lékaři Victorii řekli, že už nikdy nebude chodit. U lůžka v nemocnici proseděl desítky hodin její přítel Nick (27), který ji navzdory nemoci požádal o ruku. V tu chvíli se Victoria rozhodla, že se uzdraví za každou cenu.

„Byla jsem odhodlána dojít k oltáři po svých,“ říká Victoria dnes. Dva měsíce bojovala s akutní hrozbou smrti, když ji zaplašila, dva roky tvrdě makala při rehabilitaci. Znovu se učila chodit a nakonec se před pár dny skutečně vdala.

„Svatba byla naprosto perfektní, vůbec jsem nedokázala zadržet slzy dojetí,“ svěřila se hned po obřadu v objetí milovaného Nicka.

Guillan-Barrého syndrom

Jde o zánětlivé onemocnění nervové soustavy, vyvolané infekcí. Projevuje se paralýzou, která postupuje od nohou směrem nahoru. Pacient je zcela ochrnutý. Při rychlé léčbě, založené na vyčištění krve pacienta, může dojít k plnému uzdravení. Pokud ale nemoc zasáhne plíce, dojde k úmrtí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.