VIDEO - Usazování vánočního stromu na Novém Zélandu málem skončilo tragédií: Vrtulník šel k zemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

VIDEO - Usazování vánočního stromu na Novém Zélandu málem skončilo tragédií: Vrtulník šel k zemi!

Záď vrtulníku se tříští o elektrický sloup.
Záď vrtulníku se tříští o elektrický sloup. (ČTK/AP, ara)

Myšlenka použít k instalaci vánočního stromu v novozélandském Aucklandu vrtulník se včera ukázala jako poněkud nešťastná. Stroj se totiž při manévrování nad náměstím zřítil na zem! Ale protože Vánoce jsou časem zázraků, pilot vystoupil z jeho trosek zcela nezraněn!

Greg Gribble létá už 20 let a včera ráno se vydal na nedaleký ostrov Te Wero, aby odtud do Aucklandu letecky přepravil vánoční strom. Všechno šlo dobře a kolem půl jedenácté dopoledne Gribble letěl nad středem města.

Už se s nákladem začal snášet k náměstí, když o něco zavadil. Helikoptéra se zřítila a rozbila na kusy. Naštěstí už padal z jen asi pětimetrové výšky a nedošlo ani k  explozi palivových nádrží, tudíž Gribble přežil hrůzostrašnou nehodu bez zranění.

Podle některých zdrojů zavadil o dráty vysokého napětí, pravou příčinu ale vyšetří až inspekce letového provozu.

„Ten chlap měl docela kliku,“ řekl s úlevou její šéf Steve Walker. Gribbleův syn Jaz, který je rovněž pilotem, spěchal za otcem do nemocnice. „Asi musel mít po boku nějakého anděla strážného,“ řekl Jaz, když mu doktor potvrdil, že otec nemá takřka ani škrábnutí.

Přečtěte si
johanzen
24. 11. 2011 • 09:17

že Vánoce nejsou žádná legrace.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.