V Číně mají novou atrakci: Procházka 1219 metrů nad zemí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

V Číně mají novou atrakci: Procházka 1219 metrů nad zemí!

Některým lidem se stane, že uprostřed chodníku doslova zamrznou a nemůžou dál.
Některým lidem se stane, že uprostřed chodníku doslova zamrznou a nemůžou dál. (Profimedia.cz)

Pokud máte závratě, nesnášíte výšky, nebo se prostě jenom neradi díváte z výšky dolů, není tahle atrakce nic pro vás. Pokud se naopak bojíte rádi a výšky milujete, trefili se vám Číňané do vkusu. Postavili totiž těsně pod vrcholem hory Tchienmen skleněnou atrakci, která vyzkouší nervy návštěvníků.

Tchien-men je čínský národní park, jeden z nejkrásnějších horských parků na světě. Každý rok se zde vystřídají statisíce turistů, aby se pokochali fantastickými výhledy a kouzelnými přírodními scenériemi.

Aby byl výhled ještě lepší, postavili nedávno Číňané těsně pod vrcholem hory, která se jmenuje stejně jako celý park, skleněný chodník, na kterém mají návštěvníci pocit, že létají. Chodník je zcela průhledný a dovoluje tak procházejícím lidem pohled do hloubky pod nohama.

A že je to nějaká hloubka! Chodník totiž vede 1219 metrů nad zemí a nachází se v nadmořské výšce 1433 m, dlouhý je 61 m a široký 91 cm. Je vyroben z kovových podpěr a skleněných desek tlustých 6,35 cm. To nevypadá příliš pevně, sklo je ale samozřejmě speciálně tvrzené.

Návštěvníky dokonce nepustí na lávku v botách, natáhnout si přes ně musí speciální návleky, které rovnou sklo pod nohama i čistí. Inspiraci stavitelé hledali v americkém Grand Canyonu, kde byla v roce 2007 otevřena podobná plošina ve výšce 1220 m nad zemí. Pokud tedy chcete zažít adrenalinový zážitek kombinovaný s krásnou vyhlídkou, sbalte se a vyrazte do Číny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.