Příběh »skalpované« Iksky: Netrpí, jen se mazlí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Příběh »skalpované« Iksky: Netrpí, jen se mazlí!

Monika je velký mazel.
Monika je velký mazel. (Aha! – Martin Přibyl)

Peklem a bolestivým bojem o život prošla roční kočička Ikska. Lidé ji našli v Děčíně se staženou kůží na zádech a ocásku, na bříšku měla velkou kýlu a chyběl jí kousek ouška. Byla na prahu života a smrti. Teď už má nový život, nové jméno Monika a je šťastná.

Operaci těžce poraněné a utrápené kočičce zařídil děčínský útulek, do kterého »skalpovanou« číču lidé přinesli. Buď se na ní vyřádil sadista, nebo vběhla pod auto. Poté, co jsme o jejím trápení napsali, přijela si pro ni do útulku paní Alexandra (65) z Jablonce nad Nisou. S dcerou Sašou (35) se o ni od té doby starají.

„Milujeme zvířata. Chtěly jsme ji postavit na nohy a vynahradit jí utrpení, které jí lidé způsobili,“ říká Alexandra. Když si Iksku odnášely domů, byla sešitá a rány se jí teprve začínaly hojit. Každý den jí je natíraly a ošetřovaly. Daly jí nové jméno Monika. Ta na všechno zlé už zapomněla.

„Je báječná, mazlivá. Má nádhernou srst a je úžasně vitální. Krmíme ji kočičími konzervami s čistě přírodním krmivem a vitaminy,“ dodává Moničina panička. Nejvíce ale prý Moniku potěší vařeným drůbežím masíčkem.

Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.