Policie hledá tyto lidi! Znáte je? Volejte 158! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policie hledá tyto lidi! Znáte je? Volejte 158!

Padělky dokladů. Poznáte osoby na fotkách?
Padělky dokladů. Poznáte osoby na fotkách? (Policie ČR)

Tak to je tedy síla! Policii se povedl kapitální úlovek v podobě cizince (43) z Nové Role na Karlovarsku, který padělal doklady a platební karty ve velkém. Doklady pravděpodobně zneužíval při zakládání bankovních účtů v Čechách a Německu.

Kriminalisté muže obvinili a šoupli do vazby, tam bude čekat na soud a může dostat až tři roky vězení! Nejhorší práce ale policisty teprve čeká, musí se pokusit najít lidi, kteří jsou na falešných dokladech vyfotografováni. Padělky vypadají velmi věrohodně.

„Všechny opatřoval razítky a pravděpodobně smyšlenými jmény,“ řekl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta s tím, že cizinec měl takto padělat celkem přes pět desítek průkazů.

Pak pomocí nich zřejmě zakládal bankovní účty s kontokorenty, od bank si bral i kreditní karty. Těch policisté našli přes deset. „Policisté žádají o pomoc při ztotožnění osob na fotografiích falešných průkazů s tím, aby kontaktovali linku 158 nebo přímo kriminalisty na čísle 974 366 340,“ vyzval veřejnost Valenta.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.