Romové zmlátili místostarostku! Chtěli sociální dávky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Romové zmlátili místostarostku! Chtěli sociální dávky!

Na reportéry TV Nova zaútočil jeden z cikánů smetákem.
Na reportéry TV Nova zaútočil jeden z cikánů smetákem. (Reprofoto TV Nova)

Otřesný případ se stal toto úterý v Albrechticích v Jizerských horách. Skupina Romů tam napadla místostarostku (59) a jejího manžela (68). Romové se domáhali důchodu své příbuzné. Jenomže rodina se ženy už před časem kvůli její vážné nemoci zřekla, takže se o ni starala obec.

Incident vznikl kvůli sporu o nemocnou romskou ženu, které se její příbuzní zřekli, když ji soud kvůli schizofrenii zbavil svéprávnosti. Ze zákona se tedy o nemocnou starala obec a místostarostka za ni za 4000 korun měsíčně od státu vyřizovala agendu na úřadech a platila drahé léky i jídlo.

Problém nastal, když obec vymohla pro ženu invalidní důchod a ten jí přišel zpětně ve výši 60 tisíc korun. Romové si pro peníze přišli s tím, že jsou to peníze pro celou rodinu.

Podle starosty obce Jaroslava Zemana skupina Romů napadla místostarostku přímo doma. „Když ji přišel manžel bránit, dostal nakládačku i on,“ popsal. „Mysleli jsme si, že se nás události, jaké se dějí v Novém Boru nebo na Šluknovsku, netýkají, teď vidím, jaký to byl omyl,“ dodal starosta.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.