Hrůzná vražda mladíka na okraji Prahy: Plazil se 100 metrů! Opřel se o zeď a pak zemřel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Hrůzná vražda mladíka na okraji Prahy: Plazil se 100 metrů! Opřel se o zeď a pak zemřel...

Policista ohledává tělo mrtvého.
Policista ohledává tělo mrtvého. (Mediafax – Vladimír Stehlík)

Doslova hororová scéna se odehrála v noci ze soboty na neděli v Nové Vsi na okraji Prahy. Muž (40) tam v hádce pobodal mladíka (†25). Ten po útoku silně krvácel, ale žil.

Celých sto metrů se plazil pro pomoc, cestou ztratil dokonce boty. Jenže pozdě v noci nikoho, kdo by mu pomohl, nepotkal. Nakonec se opřel o zeď u autobusové zastávky a vydechl naposledy. Jeho těla si lidé všimli až ve čtyři ráno...

Oba muži šli ze zábavy v místní hospodě a podle všeho byli opilí. Mladík doprovodil muže až před jeho dům, kde se strhla hádka a následně i rvačka. Při ní muž ve středních letech mladíka dvakrát bodl, jednou do břicha, podruhé do srdce. Několik lidí z okolí vypovědělo, že mladší z mužů měl brát drogy a svému kumpánovi za ně dlužil hodně peněz.

Silně krvácející mládenec se nejprve potácel, později plazil ke zhruba 100 metrů vzdálené autobusové zastávce, kde asi doufal, že najde pomoc. Nenašel...

Na zastávce ho zhruba ve čtyři hodiny ráno objevila hospodská z diskotéky. „Zavolali jsme záchranku a podle jejích instrukcí jsme mu nahmatali tep. Ale už žádný neměl,“ řekl agentuře Mediafax jeden z kolemjdoucích. Případem se začala zabývat pražská mordparta. Té stačilo sledovat směr krvavých stop, které ji dovedly až k podezřelému muži.

Toho také včera dlouho do noci vyslýchali. Se svým činem se měl údajně svěřit v telefonu příbuznému, který mu volal krátce před příchodem policie. Ta se k případu vyjádřila stručně.

„Po taneční zábavě došlo k roztržce mezi dvěma muži a při ní jeden na druhého zaútočil nožem,“ řekl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Podle místních obyvatel nebyl mrtvý mladík zdejší, ale pocházel z nedaleké vesnice, kde měl mladou přítelkyni, která měla jedenapůlleté dítě. Ve Středočeském kraji jde letos o 21. případ vraždy.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.