Dům Karla Musely hlídá ochranka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dům Karla Musely hlídá ochranka!

Dům, kde Karel Musela žil hlídá ochranka, auto má zaparkované před vchodem.
Dům, kde Karel Musela žil hlídá ochranka, auto má zaparkované před vchodem. (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK)

Až ponurý klid vládl po celý včerejšek v kunovické Cihlářské ulici, kde Karel Musela (†56) v poslední době žil, a kde bydlí jeho matka Anna (75) i doživotně zmrzačený bratr Pavel (52). Ten včera po celý den hlídala najatá ochranka.

Obyvatelé domů na okraji městečka se ani den po útoku nemohli vzpamatovat z toho, co jejich soused provedl. „Musel se zbláznit. Takový slušný člověk. Nemůžu pochopit, jak se z něj pod tlakem mohl stát vrah a nakonec i sebevrah. Nechal tu matku a také bratra, o které se staral,“ řekla deníku Aha! jedna ze sousedek.

„Nechodil ani do hospody, vždy slušně pozdravil. Potkávala jsem ho často na cestě do obchodu. Nechápu, co to do něj hrklo,“ doplnila ji žena, která bydlí tři domy od rodiny. „Paní Muselovou jsem viděla naposledy ve čtvrtek, když ji přivezli z nemocnice,“ povzdychla si.

V nejužším kontaktu s matkou vraha je sousedka Marie Bláhová. Ta včera mnohokrát přebíhala ze svého domu k Muselovým a zpět, ale jak na tom paní Muselová je, nechtěla mluvit.

Proč střílel? Verzí je hned několik! Ředitelka mu dlužila 40 000 000 korun?!

➤ Pomsta za bratra

Musela vinil zastřelené manažery z útoku na svého bratra Pavla, bývalého člena představenstva Aircraft Industries a jednoho z nejvlivnějších mužů českého zbrojařství. V říjnu 2008 byl nalezen s poraněním mozku pod posedem poté, co si vyrazil na lov s přítelem Lubošem Novotným. Toho soud loni zprostil obžaloby z pokusu o vraždu.

„Rozhodně se nemůžeme držet pouze této vyšetřovací verze. Podezřelý byl bývalý zaměstnanec fi rmy, nedobrovolně odešel, nesl to těžce a i to může být jedna z motivací jeho jednání,“ uvedl státní zástupce Roman Kafka. V té době tam ale nepracovala ředitelka Plšková, na niž také střílel.

➤ Šlo o 40 milionů korun

I taková může být příčina čtvrtečního masakru. „Všichni vědí, jak to bylo. Ředitelka mu dlužila nějakých čtyřicet milionů, tak se přišel pomstít,“ řekl jeden ze zaměstnanců firmy.

➤ Pomsta za vyhazov

Musela byl po zranění bratra z fimy vyhozen, mohl se mstít za propuštění. „V době propuštění Karla Musely ve společnosti působili všichni manažeři, na které muž ve čtvrtek před polednem střílel,“ připustil státní zástupce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.