Střelba v Kunovicích má tři oběti. Byla to pomsta za bratra?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Střelba v Kunovicích má tři oběti. Byla to pomsta za bratra?!

V Kunovicích se střílelo
V Kunovicích se střílelo (ČTK/Němec Zdeněk)

V areálu letecké továrny v Kunovicích na Uherskohradišťsku dnes kolem poledne střílelo. Střelbě podlehli dva lidé, třetím mrtvým je sám útočník Karel Musela, který po incidentu otočil zbraň proti sobě. Mstil se zřejmě za bratra.

V Kunovicích zůstali po útoku střelce jeden lehce zraněný muž, lehce zraněná žena, zřejmě současná ředitelka Ilona Plšková, a tři mrtví muži. Jeden z nich je podle mluvčí krajské policie Jany Bartíkové útočník Karel Musela, bratr Pavla Musely, který je jedním z nejvlivnějších mužů v českém zbrojařství.

Podle tisku Pavel Musela stál například za sporným nákupem obrněných transportérů Pandur pro českou armádu a byl také úzce napojen na expremiéra Stanislava Grosse. Pavel Musela byl v minulosti členem i předsedou představenstva společnosti Aircraft Industries, v jejímž areálu se incident odehrál.

V říjnu 2008 byl Pavel Musela nalezen v lese na Uherskohradišťsku s vážnými zraněními poté, co si vyrazil na lov s přítelem Lubošem Novotným. Ten byl obžalován z pokusu o vraždu, soud jej však loni v dubnu pro nedostatek důkazů obžaloby zprostil. Novotný tvrdil, že Musela spadl z mysliveckého posedu.Podnikatel utrpěl otok mozku, zhmoždění mozku a levé plíce, měl zlomenou kyčel i osm žeber. Jeho poranění byla natolik vážná, že nemohl u soudu vypovídat. Podle tisku je nesvéprávný.

Situace v podniku byla velmi dramatická. Útočník se v budově, kterou obklíčila speciální zásahová jednotka, zabarikádoval. Kvůli hrozícímu nebezpečí se záchranáři navíc nemohli ke zraněným, kterých původně bylo hlášeno šest, dostat.

"Uplynuly dvě hodiny, než jsme se do budovy, kde ke střelbě došlo, mohli bezpečně dostat," popsal situaci Olšan. Na místě byl i vyjednavač. Zaměstnanci Aircraft Industries byli evakuován.

 


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.