První jízda novou Škodou Citigo! Jaký dojem udělala? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

První jízda novou Škodou Citigo! Jaký dojem udělala?

Žlutý lak Sunflower rozzáří okolní provoz, lze dostat i »rychlé« pruhy.
Žlutý lak Sunflower rozzáří okolní provoz, lze dostat i »rychlé« pruhy. (Petr Homolka)

Konec popisování obrázků a uváděný dat poskytnutých výrobcem. Konečně jsme se mohli skutečně projet nejmenší a nejlevnější škodovkou na trhu, kterou se snaží mladoboleslavská automobilka uspokojit mladé řidiče, rodiny s malými dětmi či zralé páry. Z prvního »osahání« jsme si odnesli hned tři zajímavé postřehy...

Za prvé: v reálu to miniautu sluší o dost víc než na fotkách, hranatá karoserie se snadno odhaduje při parkování.

Za druhé: vpředu nabízí citigo víc místa než fabia. V ramenou se tři centimetry k dobru na každé straně projeví okamžitě vzdušnějším pocitem, loket opřený o dveře se však může dostat do kontaktu s holým plechem. Jinak se šetření nákladů moc neprojevilo a spíš než snaha o levné řešení upoutá citigo chytrými detaily – úchytkami na poznámky a parkovací lístky či háčky na nákupní tašky. Do hlubokého kufru uložíte 251 a 951 litrů zavazadel.

Za třetí: tříválcový litrový motor sice asfalt netrhá, povolených 130 km/h ale dosáhne v pohodě a drží i v kopcích. Hlavně příliš nehlučí a »nežere« – dá se jezdit pohodlně kolem 5 litrů na 100 kilometrů, ve městě zabírá hezky odspodu.

Je to za 179 900 Kč fér? Zdá se, že ano. Vedle kolínských trojčat je citigo dospělejší, praktičtější a se zajímavou nabídkou firemního úvěru za 100 Kč/den. Prorokujeme mu úspěch i vedle větší, ale okoukanější fabie.

Připraveno ve spolupráci s časopisem Auto Tip



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.