Postižený Jaroušek: Už chodí do školy! I díky pomoci čtenářů Aha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Postižený Jaroušek: Už chodí do školy! I díky pomoci čtenářů Aha!

Jaroušek začal včera chodit do první třídy.
Jaroušek začal včera chodit do první třídy. (Aha! – Martin Přibyl)

Jaroušek Kostohryz se včera stal oficiálně prvňáčkem! Je mu sedm let, má postižené ručičky i nožičky. Není schopný sám sedět, dokáže se posunovat jen po bříšku. Začal proto navštěvovat speciální základní školu. A to i díky čtenářům Aha!, kteří mu přispěli na speciální židličku.

Jaroušek se narodil jako třetí potomek Lenky (41). Jenže... Při porodu vdechl plodovou vodu a přidaly se i další komplikace. Těžký příchod na svět mu tak zanechal trvalé následky.

Škola mu začala se zpožděním, v září pobýval v lázních. „Ráno jsme ho museli budit. Je trochu nastydlý, má kašel. Celý víkend řádil při hipoterapii na koních. Raději by tak byl v posteli,“ popisovala maminka po příchodu do školy v Integračním centru Zahrada v Praze 3.

To už ale Jaroušek seděl v nové speciální polohovací židli a pozoroval své spolužáky. „Má vypodložená podpaždí a taky kolem kyčlí tak, že mu drží zadeček a nehroutí se. Má zafixovaná kolínka, aby nepodjížděl. Na hlavičku má takové polstrované účko,“ popisovala maminka speciální pomůcku, bez níž by se ve škole neobešel. Přispěli mu na ni prostřednictvím sbírky Nadace Naše dítě také čtenáři deníku Aha!.

„Ve prospěch Jarouška se na zakoupení  polohovacího zařízení vybralo 90 081 Kč, potřebná částka činila 120 278 Kč. Nadace Naše dítě uhradila zbývající rozdíl. Děkujeme všem laskavým a ochotným dárcům,“ uvedla ředitelka nadace Zuzana Baudyšová

Přečtěte si
b.r.s.a
26. 10. 2011 • 15:32

ať mi někdo pravdivě,ať si sáhne do svýho nitra a řekne,k čemu je tohle dobrý ??????? V životě z toho kluka nic nebude,až tady nebudou rodiče,nikdo se o něj starat nebude a jen se toto udržuje.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.