Kongres ODS v Praze: Mezi kmotry letí šestky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kongres ODS v Praze: Mezi kmotry letí šestky!

Kmotr z Brna
Kmotr z Brna ( Aha! – Martin Přibyl)

Současné špičky ODS, ale i staré známé tváře, které už nejsou vidět, ale zřejmě stále tahají za nitky, během sobotního zahajovacího dne kongresu strany bojovaly o přízeň vlivných spolustraníků.

A také kmotrů, kterých – soudě podle SPZ na autech na parkovišti před pavilonem v Letňanech – nebylo na sjezdu málo. Samotný kongres nic nového nepřinesl, kromě toho, že Petra Nečase ponechal ještě rok v čele strany.

Zazářil například expředseda Mirek Topolánek, se kterým se po jeho projevu někteří »odeesáci« v předsálí i fotili. Dostalo se mu větší pozornosti než exministru životního prostředí Pavlu Drobilovi, který se v té chvíli u řečnického pultíku chvástal svými údajnými někdejšími úspěchy pro případ, že by si je kolegové sami nepamatovali (nemluvil ale o kauzách, které ho stály ministerské křeslo).

„Mladá posila strany přichází,“ hlásil s úsměvem exministr vnitra Ivan Langer, když se blížil ke stolku v kuřárně. Poté už však jeho tvář zvážněla a se spolustraníky cosi řešil spíše polohlasem.

A tak zatímco se špičky konzervativců bily v prsa u pultíku, rozhodující jednání o dalším směřování ODS či kšeftech, které její vliv ve vládě přinášejí, probíhala už v předsálí. Mírné napětí zde dokázaly rozptýlit jen krásné hostesky, na kterých mohli delegáti oči nechat…



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.