Štěstí! Těhotné gorile Bikiře se viróza vyhnula: Asi porodí dřív! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Štěstí! Těhotné gorile Bikiře se viróza vyhnula: Asi porodí dřív!

Samice se od ostatních drží stranou.
Samice se od ostatních drží stranou. (Zoo Praha – Tomáš Adamec)

Gorilí samice Bikira by mohla porodit mládě dříve, než se čekalo. „Původní odhady mluvily o prosinci, ale je možné, že by porod mohl nastat dříve,“ uvedla Jana Ptačinská Jirátová, mluvčí pražské zoo.

Zároveň dodala, že přesný termín porodu lze jen těžko odhadnout.Gorilí tlupa v trojské zoo se poslední dny potýkala s virózou, což bylo poznat i na chování v celé skupině.

„Gorily byly apatické a moc nedováděly, nyní se už situace pomalu lepší a máme opravdovou radost z toho, že viróza se Bikiře vyhnula,“ uvedla Ptačinská Jirátová. Dodala, že to je i proto, že Bikira není tolik družná.

„Vždy se držela trošku dál od skupiny a nedožadovala se dominantního postavení. Nyní se také drží stranou a jen občas za ní přijde Moja nebo Tatu a lehce se jí dotknou či do ní šťouchnou. K žádným velký pranicím ale nedochází,“ uzavřela mluvčí zoo.

Zda k porodu Bikiry skutečně dojde dříve a jaká je nálada v gorilí tlupě, je možné sledovat i na internetu v přímém přenosu.

Autor:  ajd

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.