Tragédie v Olomouci: Na ženu (†78) spadl dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tragédie v Olomouci: Na ženu (†78) spadl dům!

V přízemí domu jsou obchody a kanceláře.
V přízemí domu jsou obchody a kanceláře. (Policie ČR, ČTK – Vladislav Galgonek)

Na ženu (†78), která šla včera v deset dopoledne po chodníku ulicí 8. května v samém centru Olomouce, se zřítil dům! Na místě zahynula!

„Nejdřív se ozval hukot, jako když padá obrovská lavina, pak se na tu paní zřítil celý štít domu. Byla to hrozná rána a všude bylo spousta prachu,“ popsala neštěstí svědkyně, která šla po druhém chodníku.

Lidé ženu okamžitě začali ze sutin vyhrabávat. „Už jsme jí nemohli pomoci, zraněním na místě podlehla,“ zkonstatoval mluvčí záchranky Jan Weinberg.

Falešný štít se zřítil z obytného domu, v jehož přízemí jsou obchody a kanceláře. Policisté z něj museli 9 lidí evakuovat. „S využitím techniky shazujeme to, co ještě hrozí pádem. Na místě je statik, aby posoudil stav budovy, která je nakloněná,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

V centru města zkolabovala tramvajová doprava, na domě bylo totiž upevněno trolejové vedení. A právě jeho uvolnění bylo zřejmě důvodem pádu domu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.