S nadměrným nákladem uvízli pod mostem: Kotel vezli načerno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

S nadměrným nákladem uvízli pod mostem: Kotel vezli načerno!

Mnohatunový kolos se zasekl pod mostem.
Mnohatunový kolos se zasekl pod mostem. (ČTK – Drahoslav Ramík)

Rozzlobení řidiči a policisté jen bezradně kroutící hlavami. Tak to včera vypadalo na dálnici D1 u Ostravy. Tu zablokoval kamion převážející gigantický kotel, který se nevešel pod most.

Polák, který kotel převážel jako nadrozměrný náklad, chtěl projet pod mostem. Ten byl ale nižší než kamion a doslova ho uvěznil. Když se řidič v panice pokusil zacouvat, těžký válec spadl, zapasoval se pod most ještě pevněji, a navíc poničil dálnici a poškodil most. Vzápětí se ukázalo, že polský dopravce vezl náklad načerno!

„Porušil předpisy, protože ministerstvu dopravy nahlásil, že je náklad menší a užší. A to skoro o metr,“ popsali Aha! policisté. A ještě úřadům lhal, že pojede jinudy!

Policie dálnici uzavřela v obou směrech už ve čtyři ráno. Lidé, kteří spěchali do práce, si tak zažili doslova peklo. Po náhradních objížďkách se vůbec nedalo jet, protože všude vznikaly zácpy.

„Jel jsem z Hlučína, ale nedalo se to. Kolona byla z Hlučína až do Poruby a na druhé straně dálnice až do Petřkovic. Nakonec jsem to vzdal a objel to přes Polsko,“ líčil ranní drama Michal Šustek.

Těžká technika vyprostila válec až o půl jedné odpoledne. Mnohamilionovou škodu bude muset zaplatit polský dopravce. Řidič, který tušil, co svému zaměstnavateli způsobil, nebyl schopný slova...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.