Rusové simulují havárii letadla s hokejisty Jaroslavle: Hrátky se smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rusové simulují havárii letadla s hokejisty Jaroslavle: Hrátky se smrtí!

Fotografie
Fotografie (internal)

Šílenci! Ruští experti vyšetřující zářijovou havárii letadla s hokejisty Jaroslavle provádějí smrtící experiment. Vyžadují po zkušebních letcích, aby se při startu snažili vzlétnout a současně při tom brzdili...

Právě tato nesoučinnost pilotů mohla být příčinou tragédie letounu Jak42, při které zemřelo 44 lidí včetně českých mistrů světa Rachůnka (†32), Marka (†31) a Vašíčka (†30).

Černé skříňky nic neobjasnily, a tak Mezistátní letecký výbor provádí rekonstrukci. Na letišti Ramenskoje u Moskvy nutí piloty hazardovat se svými životy! „Stroj se bude rozjíždět doslova na brzdách,“ napsal list Kommersant.

Piloti musejí s přesností zlomku vteřiny určit okamžik, kdy simulaci přeruší a společně začnou maximálně brzdit. „Jestli začnou brzdit ještě dříve, než se příďové kolo podvozku odlepí od dráhy, test se nepočítá. Ale při nejmenší zpozdilosti, kdy se stroj už ocitne ve vzduchu, je katastrofa nevyhnutelná...“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.