Blíží se Dušičky: 20 nákupních tipů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Blíží se Dušičky: 20 nákupních tipů!

Fotografie
Fotografie (internal)

Za necelé tři týdny zaplaví hřbitovy statisíce lidí. Ve středu 2. listopadu, nebo lépe už o předcházejícím víkendu, tradičně vzpomeneme na zesnulé a oslavíme jejich památku – Dušičky.

Vedle Vánoc jsou u nás druhým největším společně prožívaným dnem, který spolu »slaví« věřící i nevěřící. A dobře to vědí i obchodníci. Právě od dnešního dne začínají velké akce, kdy nakoupíte svíčky, věnce, vázy i čerstvé nebo umělé květiny za vcelku dobré ceny.

A nákup byste rozhodně neměli nechávat na poslední chvíli, pokud tedy nechcete, aby na vás koncem října koukaly jen poloprázdné regály...

Co jsou Dušičky?

Církevní památka se slaví už od 10. století. V zemích s křesťanskou tradicí je zvykem během tohoto dne či období navštívit rodinný hrob a rozsvítit na něm svíčku či položit živé květiny.

To má symbolizovat víru ve věčný život. Kdo chce dodržet zvyky, neměl by kupovat papírové nebo umělé květiny, které význam této tradice popírají.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.