Velký test: Elektrické štípače dřeva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Velký test: Elektrické štípače dřeva!

Fotografie
Fotografie (internal)

Příprava dřeva na topení nebývá příliš oblíbenou činností. Pomocí vhodné techniky ji lze ale výrazně usnadnit. Pro toho, kdo topí dřevem pravidelně, je výborným pomocníkem štípačka dřeva. Její obsluha je snadná, zvládne ji bez problému i fyzicky méně zdatný člověk. Podívejte se na náš test.

Štípače se dělí do dvou hlavních kategorií – horizontální a vertikální. Jsou poháněny elektrickým nebo benzinovým motorem. Při koupi je potřeba si ujasnit, jak velké špalky budete chtít zpracovávat. Pokud máte v úmyslu štípat i ty větší, budou vám vyhovovat spíše štípače vertikální, mají mohutnější konstrukci, jsou těžší a mají větší výkon. Poradí si ale i s malými špalky.

Jak jsme testovali

Pro test jsme zvolili vertikální štípače s elektrickým pohonem s třífázovým motorem o síle štípacího tlaku 10 t. Pouze jeden model (Hecht) má tlak vyšší, ale v testu samotném se tato jeho výhoda neprojevila. Všechny stroje jsme nakoupili a prověřili při štípání dřeva.

Zpracovávali jsme špalky různých velikostí z borového i bukového dřeva, některé i velmi sukovaté. Všechny stroje jsme hodnotili i z hlediska dílenského a technického zpracování. Zajímala nás i snadnost obsluhy. Více na www.itest.cz


Přečtěte si
tomzmesk82
27. 2. 2016 • 12:59

Já jsem pořídil tenhle štípač http://www.kutil.eu/cs/eshop/elektricke-naradi/obrabeni-dreva/stipace-na-drevo/scheppach-hl-650-hori zontalni-stipac-dreva.html pracuji nejčastěji se smrkem a páni z prodejny mi doporučili tenhle, s nákupem jsem byl maximálně spokojen, ochota, odbornost a dobrý přístup, jsou to machři

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.