Psychopat s nožem, který pobodal ženu: Pozor, utekl z léčebny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Psychopat s nožem, který pobodal ženu: Pozor, utekl z léčebny!

Fotografie
Fotografie (internal)

Násilník (21), který v lednu pobodal poblíž podchodu frýdeckomísteckého nádraží ženu (25), v létě utekl z léčebny v Opavě. Jenže personál to policii nahlásil až ve chvíli, kdy se nebezpečný muž opět oháněl nožem...

Opavská léčebna zřejmě pochybila, protože nechala utéct nebezpečného pacienta. Muž v lednu poblíž vlakového nádraží ve FrýdkuMístku brutálně pobodal dívku, kterou si vyhlédl už ve vlaku. Soud ho pak poslal na léčení do psychiatrické léčebny. Muž totiž trpěl duševní nemocí.

Aha! se však podařilo zjistit, že opavská léčebna povolila extrémně nebezpečnému pacientovi vycházky už pět měsíců po jeho krvavém útoku. Muž, který na tom byl psychicky velmi špatně, odjel zpět do FrýdkuMístku a pokusil se o sebevraždu. Personál léčebny přitom jeho zmizení ohlásil až ve chvíli, kdy opět držel nůž v ruce a chtěl si podřezat žíly. Jen úplnou náhodou přitom neobrátil znovu zbraň proti komukoli jinému.

Závažný případ vyplouvá na povrch až nyní. „Mohu potvrdit, že jsme zasahovali u případu pokusu o sebevraždu. Ohlášení o útěku pacienta z léčebny jsme obdrželi prakticky ve chvíli, kdy jsme už zasahovali,“ potvrdil Aha! mluvčí okresního ředitelství policie Vlastimil Starzyk.

Podle krajského státního zástupce Víta Legerského, který má případ na starosti, nařídil soud mladíkovi léčbu, ale to, zda dostane kazajku, nebo ne, musí posoudit jiní. „Soud nemůže říct, zda to má být na uzavřeném, či otevřeném oddělení. To musí umět posoudit lékař,“ upozorňuje Legerský.

K tomu, jak mohla nechat léčebna prchnout nebezpečného psychopata, se její ředitel odmítl vyjádřit. „Nebudu se s vámi vůbec bavit, mám tu pacienty,“ řekl Aha!.

Jen díky rychlému zásahu policistů je násilník nyní zpět v opavské léčebně a čeká na další soud.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.