Připravte dům a zahradu na zimu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Připravte dům a zahradu na zimu!

Podzimní péče o zahradu začíná shrabáním listí. Pokud to neuděláme, riskujeme plíseň v trávníku.
Podzimní péče o zahradu začíná shrabáním listí. Pokud to neuděláme, riskujeme plíseň v trávníku. (Profimedia.cz)

Studený podzim je tady, sbohem, babí léto! Brzy se objeví první sníh. Máme posledních pár týdnů na to, abychom na příchod plískanic připravili zahradu i náš domov. Pojďte se podívat, co ještě rychle udělat.

Ať voda nezamrzne!

Zahrada by bez ní zahynula, rostliny uschly a trávník zežloutl. Bez vody se, stejně jako cokoliv živého, neobejdete vy, ani vaše zahrada. Když ale zazimováváte zahradu, je potřeba se vody spíše zbavit. Jak na to? Teploty klesají, není času nazbyt!

Závlahy už nebude potřeba tolik jako během roku. Postřikovače a hadice vedoucí vodu, pokud nejsou zapuštěny do země do tzv. nezámrzné hloubky, je třeba před příchodem mrazů zbavit vody, jinak všechno popraská a na jaře budete vše pořizovat nové. Už během následujících dnů budou teploty na řadě míst v Česku padat pod bod mrazu, tak není radno otálet.

Nezapomeňte…

Odvodnění závlahového systému většinou provádí firma, která vám ho instalovala. V podstatě jenom místo čerpadla nasadí kompresor, který vodu vytlačí. Zahradní jezírka se většinou nechávají napuštěna, musí se ale také připravit na zimu.

Nezapomeňte ale, že je potřeba vypustit vodu ze všech hadic, filtrací a čerpadel. S rostlinami je to tak, že některé před zimou potřebují pořádně zavlažit, neboť v zimě vysychají, jiné naopak není třeba zalévat, vodu si pořídí během zimy samy. Také vývody vodovodního potrubí, které vedou mimo dům, zavřete. Jen tak nebudete riskovat, že vám zamrznou.

Více rad naleznete ve fotogalerii...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.