Muž, který prorazil vrata věznice Bory: Naměřili mu 2,28 promile! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Muž, který prorazil vrata věznice Bory: Naměřili mu 2,28 promile!

Zničenou bránu věznice hlídali policisté.
Zničenou bránu věznice hlídali policisté. (pro Aha! – Věra Knedlhansová, Mediafax)

Muž (48), který se ve středu večer proboural do věznice v Plzni na Borech, byl opilý. Podle policie měl 2,28 promile alkoholu v krvi. Včera byl obviněn z násilí proti orgánu veřejné moci, přečinu poškození cizí věci a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Muž sedl opilý za volant a na druhý pokus ve svém voze Škoda Octavia prorazil vrata věznice. Tam už ho zadrželi policisté. Policie zatím nechce potvrdit jeho totožnost.

Jak už ale deník Aha! informoval, mělo by se jednat o podnikatele Antonína Šafáře, jehož syn Antonín Šafář ml. (28) si na Borech právě odpykává trest. V autě jel se samozvaným zachráncem i spolujezdec (52), ten však prý netušil, co Šafář chystá.

„Motiv jednání je předmětem dalšího vyšetřování,“ říká policejní mluvčí Martina Korandová. Otec i syn mají se spravedlností bohaté zkušenosti. Otec rdousil mladíka při sexu ve třech, syn zase neunesl narážky na svou homosexuální orientaci a pobodal návštěvníka baru.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.