Politici, národ vám vzkazuje: Jděte k čertu, vy nenažraná...! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Politici, národ vám vzkazuje: Jděte k čertu, vy nenažraná...!

I Ježíš se sice narodil ve chlévě, ale čeho je moc, toho je příliš!
I Ježíš se sice narodil ve chlévě, ale čeho je moc, toho je příliš! (: Profimedia.cz)

PRAHA – Další úplatkářská aféra na světě! A my už toho máme dost! Politici se chovají jako nenažraná… Jedna korupční aféra za druhou! A teď to možná korunoval úředník z ministerstva financí. Za to, že straně SNKED vyplatí 15 milionů korun za volby v roce 2002, si totiž údajně řekl o tři miliony!!!

Další úplatky na ministerstvu? Tlustého pobočníci si prý řekli o 3 miliony!

Pokud se to prokáže, je to nepředstavitelná nehoráznost. A to se teď navíc řeší kauza zneužívání evropských fondů a stále nevyřešen je také například pokus o uplácení poslance ČSSD Pavla Ploce.

Místopředseda SNK Evropští demokraté Stanislav Polčák obvinil tři osoby z okolí ministra financí Vlastimila Tlustého, že si řekly o třímilionový úplatek. Údajně mělo jít o ministry a poslance. Za ten měly straně zajistit vyplacení patnáctimilionového příspěvku za volby v roce 2002. Prostředníci se také měli zaštiťovat jménem advokátní kanceláře, která právě na vyplacení peněz vypracovala posudek.

„Ony tři osoby kontaktovaly předsedkyni strany Janu Hybáškovou. Za tři miliony jsou prý schopni zajistit vyplacení příspěvku,“ řekl deníku Aha! místopředseda strany Stanislav Polčak. Jména oněch tří spolupracovníků ale neprozradil. „Z toho důvodu, že teď běží vyšetřování protikorupční policie, tak ty jména nejsme schopni říct,“ dodal.

S takovýmto postupem strany souhlasí i její expředseda Jan Kasl. „Je to nehoráznost. Plně souhlasím s paní Hybáškovou, že ten případ okamžitě předala policii. My na ten příspěvek máme nárok, a pokud se na tom někdo snaží vydělat, tak rozhodně patří za mříže,“ rozčílil se Kasl.

Nejznámější úplatkářské aféry:

Kauza Kořistka – Tehdejší poslanec US-DEU Zdeněk Kořistka obvinil tajemníka předsedy ODS Mirka Topolánka Marka Dalíka a lobbistu Jana Večerka, že mu nabídli 10 milionů korun a post velvyslance v Bulharsku za to, že nepodpoří vznikající vládu Stanislava Grosse.

Kauza Ploc – Poslanec za ČSSD Pavel Ploc oznámil, že se ho bodyguard podnikatele Tomáše Pitra Pavel Šrytr pokusil uplatit pěti miliony korun. Za to měl přestoupit od ČSSD k zeleným a podpořit při hlasování o důvěře trojkoalici ODS, KDU-ČSL a zelených. Šrytra policie obvinila z úplatkářství s možnou trestní sazbou od jednoho roku do pěti let.

Kauza Doležel 1 – známá jako pět na stole v českých. Mělo jít o úplatek pěti milionů korun, který podle polského lobbisty Jacka Spyry požadoval tehdejší šéf kanceláře premiéra Stanislava Grosse Zdeněk Doležel za zprostředkování schůzky s premiérem Grossem v souvislosti s privatizací Unipetrolu.

Kauza Doležel 2 – Minulý týden byl Doležel zatčen a obviněn kvůli pokusu o zneužití evropské dotace při rekonstrukci zámků v Budišově a v Třebíči. Třicet ze sto dvaceti milionů korun mělo skončit v kapsách Doležela a dalších podezřelých.

18.10.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.