Zhasínají vám cigarety? Je to schválně! Kvůli EU jsou z jiného papíru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zhasínají vám cigarety? Je to schválně! Kvůli EU jsou z jiného papíru!

Taháte jako o život, a stejně vám cigareta zhasíná? Zvykejte si...
Taháte jako o život, a stejně vám cigareta zhasíná? Zvykejte si... (Profimedia.cz)

V Česku už se prodávají cigarety, které samy zhasnou, když poctivě nepopotahujete! A nejde o nové značky, ale o cigarety, které dobře znáte! Jsou jen vyrobeny z méně hořlavého papíru!

Je to důsledek nařízení Evropské unie (EU). Nejpozději od 17. listopadu se totiž ve všech členských zemích včetně ČR musí prodávat jen méně »hořlavé« kuřivo. Opatření zabrání požárům, které způsobují neopatrní kuřáci.

Papír je chemicky ošetřen na třech místech. Fungují jako záchytné body, kde cigareta hůř »táhne« a bez podpory plic zhasne. Už by tedy nemělo docházet k tomu, že kuřák uhoří, protože v posteli usne se zapálenou cigaretou.

V budoucnu tak kuřáky čeká víc nepříjemností: aby zabránili zhasnutí, budou muset aktivněji natahovat z cigarety a zkonzumují více tabáku. Vytvoří si větší závislost na nikotinu a časem za cigarety utratí více. Do plic také při kouření méně »hořlavých« cigaret natáhnou více škodlivých látek a vystaví se většímu nebezpečí nemocí spojených s kouřením.

Notorický odpůrce kouření, expert na zdravotnictví a poslanec Boris Šťastný (ODS) proto není fandou nových cigaret. „Méně hořlavých cigaret se nebudu zastávat.Ty jsou tak trochu proti ochraně lidského zdraví,“ řekl.



Přečtěte si
chose1969
4. 10. 2011 • 08:20

vymyšleji.Je to každeho věc jestli kouří nebo ne.Kuřak otravuje život nekuřakovi ale nekuřaci jsou svým spůsobem taky sobečti když by chtěli aby se nekouřilo vůbec.jim taky nikdo neříka že nemaji konzumovat nezdravé jídlo že jsou tlustí a smrdí potem.Včera jsem malem chcípl smradem jedné ženské co stala u pokladný předemnou a pak mi venku řekla že bych neměl kouřít.

proxima
4. 10. 2011 • 07:05

Čert aby celou slavnou EU vzal. Já mám čistý svědomí - tenkrát jsem hlasoval NE, tak můžu nadávat. A co Vy? Chtěli jste VSTÚPIŤ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.