Zemřel scenárista Sanitky Jiří Hubač (†82) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemřel scenárista Sanitky Jiří Hubač (†82)

Jiří Hubač
Jiří Hubač (Profimedia.cz)

Ve věku 82 let zemřel scenárista a dramaturg Jiří Hubač, který je podpesán pod seriály Sanitka nebo Dobrá voda. O smrti známého scenáristy informoval jeho syn Ivan Hubač.

Jiří Hubač dlouhodobě působil v České televizi, kde spolupracoval s režisérem Jaroslavem Dietlem. Je autorem seriálů Dobrá voda nebo Eliška a její rod i televizních filmů Ikarův pád a Nezralé maliny. Jako scenárista vytvořil také předlohy k oceňovaným filmům Učitel tance, Fany, Všichni moji blízcí a Babí léto.

Role psal na míru například Vladimíru Menšíkovi, Jiřině Bohdalové i Jiřině Jiráskové.

Jiří Hubač byl ženatý s Ivankou Hejnovou a byl otcem tří dětí. Syn Ivan dnes působí také jako dramaturg. V roce 1999 byl Jiří Hubač uveden do Dvorany slávy TýTý.

Scenárista a dramaturg Jiří Hubač skonal ve chvíli, kdy se začalo natáčet pokračování jeho nejznámějšího seriálu Sanitka. "Plánovali jsme ho oslovit kvůli práci na druhé řadě, ale necítil se na ni. Zřejmě mu už tehdy nebylo dobře, a to je pár let zpátky," řekl serveru iDnes.cz mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.