Znásilňoval ženu, přistihla jsem ho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Znásilňoval ženu, přistihla jsem ho!

Důchodkyně Naďa Štiková ukazuje přes dveře na dvorek, kde se odehrál hrůzný sexuální zločin.
Důchodkyně Naďa Štiková ukazuje přes dveře na dvorek, kde se odehrál hrůzný sexuální zločin. (Aha! – Petr Novotný, reprofoto TV Nova)

Policisté stále pátrají po muži, který dlouhé tři hodiny týral a znásilňoval dívku (20) na dvoře domu v centru Prahy. Deník Aha! mluvil se ženou, která násilníka vyrušila. Když chtěla vědět, co v domě dělá, řekl jí jen: »Ani se neptejte«.

Tři hodiny hrůzy

Dívka, která se do metropole přistěhovala teprve nedávno, se v sobotu ve čtyři ráno ve Školské ulici zeptala neznámého muže, jak se dostane k metru. Muž ji však vtáhl do dvora, kde ji tři hodiny bil a znásilňoval. Tvrdil, že byl dlouho ve vězení a chce si užít.

Kdykoliv se dívka pokusila volat o pomoc, praštil ji do hlavy. Dvojici na špinavém dvorku uviděla až v sedm hodin ráno Naďa Štiková (66), která šla venčit psa.

„Dvorek se zamyká, takže když jsem uviděla vylomené dveře, nakoukla jsem tam. Ležel na té chudince a oba vypadali, že spí. Myslela jsem si, že jsou to feťáci nebo bezdomovci. Tu ubožačku jsem měla za prostitutku. Až policie mi ale řekla, že to bylo slušné děvče,“ říká důchodkyně Naďa Štiková.

Lítost přišla pozdě!

Štiková lituje, že nezavolala policii, muž už mohl být za mřížemi. „Zamkla jsem vchodové dveře a říkala si, že až se vrátím, zavolám strážníky, aby je z dvorku vyhodili.“

Pak ale zaslechla, jak kdosi lomcuje zamčenými dveřmi. „Ten chlap mě asi slyšel, protože chtěl okamžitě pryč. Ptala jsem se ho: »Co tu děláte?«. A on odpověděl: »Ani se neptejte.« Tu holčinu držel za rameno, vypadala, že vůbec nemůže jít.

Později jsem policii řekla, že musela být nadrogovaná. Podle policie ale byla čistá. Že ji jen tak dobil. Navíc jí zavázal oči, ale to jsem neviděla, protože jí vrazil na hlavu kapuci.“

Udeří násilník znovu?

Zavázané oči však potvrdil zeť paní Štikové, který v ulici přeparkovával auto kvůli čištění a dvojici potkal. Násilník stačil dívce říct, že když vše ohlásí, najde si ji a pomstí se jí i její rodině. Pak nasedl do metra a odjel na Zličín. Tam jeho stopa končí.

„Sousedka z nejvyššího patra slyšela v noci pláč a prosby, ale myslela si, že se hádají sousedé. Překvapilo mě, jak moc se policisté snaží. Byli tu nejméně třikrát,“ říká Štiková.

Policisté však mají k horečnaté snaze důvod. Násilník podle nich nejspíše udeří znova. Naštěstí se jim už ozývají svědci, kteří muže údajně poznali. Detektivové nyní všechny tipy prověřují.

Přečtěte si
winterfreshka
27. 9. 2011 • 20:51

Jen aby se to té ženské nevymstilo.

lipno
27. 9. 2011 • 14:56

Nedaleno od nás se muž vmísil do hádky manželů, ti se usmířili a od putoval před trestní komisi a platil.

ifadka
27. 9. 2011 • 13:12

Syšela nářek a prosby o pomoc a nic neudělala. Myslela si, že jsou to sousedi? Lidská nevšímavost je strašná, kolik už díky ní přišlo o život lidí!!!! Je mi z toho fakt smutno!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.