Šimůnek (†4) umíral, matka popíjela! Za tragédií má být nedopalek... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Šimůnek (†4) umíral, matka popíjela! Za tragédií má být nedopalek...

V tomto okně se stala tragédie.
V tomto okně se stala tragédie. (Aha! – Martin Přibyl)

Příčina tragické smrti malého chlapce (†4), který se v noci na sobotu zadusil v hořícím bytě ve Velvarech na Kladensku, se začíná pomalu rýsovat. Zřejmě za všechno mohl nedopalek od cigarety. Podle zdroje blízkého vyšetřování je právě tato verze tou nejpravděpodobnější.

„Neštěstí zřejmě způsobil oharek od cigarety, který zapadl do gauče. Ten začal doutnat a chlapeček se udusil zplodinami,“ popsal Aha! možnou příčinu tragédie zdroj Aha!.

Plameny v bytě pak údajně naplno vyšlehly, až když se vrátila matka domů a otevřela dveře, čímž dovnitř pronikl kyslík. Proto si nikdo požáru také nevšiml dřív, i když máma v době, kdy její chlapeček umíral, byla jen 150 metrů od něj.

„Mohu pouze potvrdit, že podle předběžného ohledání místa požáru vyšetřovatel vyloučil závadu na elektroinstalaci bytu,“ řekla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Jisté je zatím jedno. Malý Šimon mohl žít, kdyby nebyl v noci doma sám. Faktem je, že Šimona celý večer hlídal dospělý syn  matčina přítele a ona se na malého chodila průběžně dívat.

Jenže kolem půl jedenácté v noci přišel mladík do hospody oznámit, že odchází. Matka pak ještě jednou syna zkontrolovala. „Poslední návštěvu bytu provedla ve 23 hodin. Chlapec prý klidně spal,“ upřesnila Kostková.

Pak už se Markéta s přítelem Honzou vrátili až kolem třetí hodiny ranní a v hustém dýmu našli Šimona mrtvého. Podle sousedů je neštěstí o to hrozivější, že oba se prý jinak o malého vzorně starali.

Přečtěte si
boball
26. 9. 2011 • 21:03

tam hulil a hodil vajgla do křesla?Fakt vzorná péče

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.