Tajemné úkazy: Senzibil, jehož unesl Stalin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Tajemné úkazy: Senzibil, jehož unesl Stalin!

Senzibil dokázal nahlížet i do budoucnosti.
Senzibil dokázal nahlížet i do budoucnosti. (Profimedia.cz, ara)

Německý senzibil židovského původu Wolf Messing je některými badateli považován za nejsilnějšího parapsychologa všech dob. Hitler se ho obával a vypsal na něj odměnu, Stalin ho unesl a zaměstnal.

V Německu byl Messing ve třicátých letech minulého století velice známou osobností a jeho parapsychologické seance se těšily značnému zájmu veřejnosti. Na Messingovo dopadení Hitler vypsal odměnu dvě stě tisíc říšských marek.

Považoval ho totiž za člověka, jenž dokáže nahlížet do budoucnosti a ovládá skryté síly, kterých se pověrčivý Hitler zbál. Proslulému židovskému senzibilovi se podařilo uprchnout. Ve varšavském divadle předpředpověděl, že pokud Hitler expanduje na východ, bude to konec nacistického režimu.

Messingovo působení neuniklo Stalinově pozornosti a vydal rozkaz senzibila zatknout a dopravit do Ruska. Stalin Messinga podrobil několika zkouškám, aby se přesvědčil, zda nejde o podvodníka.

Dal mu za úkol, že si má pod dohledem tajné služby NKVD odnést bez použití jakéhokoli násilí sto tisíc rublů z banky. Messing podal pokladníkovi prázdný kus papíru a za pomoci sugesce ho přiměl, aby mu vydal požadovanou částku.

Peníze převzal a v klidu budovu opustil. Následovala další zkouška. Messing byl internován v jednom z pokojů Kremlu, kde ho hlídalo několik ozbrojenců. Jeho úkolem bylo, aby opustil budovu bez jediného incidentu. Wolf Messing příkaz splnil během několika minut.

Strážím vsugeroval, že je ministrem vnitra Berijou. Od té doby Stalin ponechal Messingovi volnou ruku a nechával si od něj předvídat budoucnost. Po Stalinově smrti byla jeho veřejná vystoupení omezována. Zemřel roku 1971 ve věku 72 let.

Čerpáno z knihy Záhady kolem nás z edice Aha!. Koupíte v trafikách! Vychází 26. září!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.