Martin Roman, prachatý šéf ČEZu: VYHAZOV! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Martin Roman, prachatý šéf ČEZu: VYHAZOV!

Martin Roman
Martin Roman (Foto Aha! – Petr Novotný)

Nejbohatší manažer v zemi – šéf elektrárenského gigantu ČEZ Martin Roman (41) – končí ve funkci. Premiér Petr Nečas se ho podle Lidových novin rozhodl odvolat. A má to být »rychlovka«! V pozici generálního ředitele Roman skončí nejpozději do týdne!

Co je důvodem velkých změn? „Předseda vlády se v minulých týdnech rozhodl, že vymění generálního ředitele a předsedu představenstva ČEZ.

Chce, aby se nový šéf elektrárenské společnosti plně soustředil na dostavbu jaderné elektrárny Temelín,“ řekl pro Lidové noviny zdroj z okolí premiéra. Roman se prý nově přesune do čela dozorčí rady.

„Novým generálním ředitelem se stane současný výkonný ředitel Daniel Beneš,“ dodal zdroj. Sám Roman se ale k celé záležitosti odmítl vyjádřit. Podle informací z jeho bezprostředního okolí prý odchází na vlastní žádost. To je ale v rozporu s informacemi od zdroje z okolí premiéra.

Kdo je Martin Roman (41)

●  Narodil se v roce 1969 v Ostravě učitelce dějepisu a důlnímu inženýrovi, mládí strávil v Havířově.

● Manželka Lenka, dcery Kateřina (8) a Natálie (5).

●  Koncem osmdesátých let přijel do Prahy kvůli studiu na právech, pak studoval v Německu a Švýcarsku.

●  Napsal práci o maloobchodu, prodal ji za 900 švýcarských franků. Koupily ji zahraniční společnosti, které mu nabídly práci. Vybral si německou firmu Wolf Bergstrasse, stal se jejím zástupcem v Česku. Z firmy udělal jedničku na českém trhu.

●  V roce 1994 se stal šéfem Janky Radotín a pak Škody Plzeň. Obě firmy vyvedl z krachu.

● Od roku 2003 je šéfem gigantu ČEZ.

●  Základní plat má 500 000 Kč měsíčně, ročně si na odměnách může přijít až na 21 milionů korun. Díky opčnímu programu na akcie může získat další stamiliony. Letos tak vydělal minimálně 300 milionů

Bydlí ve vile za 100 milionů!

Za léta ve funkci si Martin Roman nastřádal majetek za miliardu. To mu umožnilo postavit si v Chuchli na okraji Prahy supermoderní haciendu za zhruba sto milionů korun.

Rozsáhlý pozemek, na němž vila stojí, vlastní spolu s dalšími vlivnými lidmi a podnikateli. Místo proto patří k jednomu z nejstřeženějších objektů v zemi. Areál je obehnaný třímetrovou kamennou hradbou, co deset metrů, to kovový sloup osázený kamerami.

A není to jediná nemovitost, kterou si pořídil. Ve Špindlerově Mlýně třeba za třináct milionů koupil bývalý státní objekt Slunečná – jde o horskou chalupu se čtyřiceti lůžky...



Přečtěte si
krteeek
17. 9. 2011 • 17:11

Taky bych bral takový vyhazov,než se na mě ještě něco provalí.

zadnice
16. 9. 2011 • 09:59

...Roman nebude tak čistý, jak je nám předkládáno. Ta rychlost "výměny" je překvapivá a určitě má nějaké jiné pozadí, než že odchází na vlastní žádost.

jabetynka
15. 9. 2011 • 14:54

ho politovat Co si asi počne a jak uživí sebe a rodinu ??

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.