Kapitán havarovaného letadla: To on zabil hokejisty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kapitán havarovaného letadla: To on zabil hokejisty!

Zabil je kapitán, který neodbrzdil letadlo...
Zabil je kapitán, který neodbrzdil letadlo... (Foto EPA, www.khl.ru)

Diletant! Za tragickou havárii hokejistů Jaroslavle může kapitán jejich letadla Andrej Solomencev, jenž zapomněl při startu odblokovat parkovací brzdu! To on zabil minulou středu 44 lidí včetně českých šampionů Karla Rachůnka (†32), Jana Marka (†31) a Josefa Vašíčka (†30)...

Proboha, co v kabině dělal takový trouba?! Jak může zastávat tak zodpovědnou funkci?! Žádné nekvalitní palivo nebo snad porucha motoru. Podle ruského listu Moskovskij komsomolec za vše může packal Solomencev.

„Výsledky vyšetřování ukazují na to, že pilot nevypnul omezovač obrátek motorů, tedy ekvivalent ruční brzdy u auta,“ napsal list s odvoláním na datové záznamy z černých skříněk.

„Toto zařízení se používá jen v době, kdy letadlo stojí. Síla motorů stačí k rozjezdu, ale je už problém dosáhnout startovací rychlosti,“ přidal deník.

Solomencev prý předal řízení stroje nezkušenému kopilotovi Igoru Ževelovovi s odůvodněním, že má zdravotní potíže. Zřejmě proto pak zapomněl brzdu uvolnit a jeho kolega si pro změnu nevšiml varovné signalizace. Stroji pak k nabrání potřebné rychlosti nestačila startovací dráha...

Stejná chyba podle listu v roce 2005 znemožnila start boeingu americké společnosti Kalitta Air z chabarovského letiště. Tehdy naštěstí příhoda skončila zničenými pneumatikami bez vážnějších následků.



Přečtěte si
rachellka
14. 9. 2011 • 15:46

jsou to hyeny, nic jinýho! Teď psali, že za to asi nakonec ta brzda nemůže. Kdo ví jak to všechno bylo, hlavně, že Aha už má viníka. A upřímně nesnáším články začínající nadpisem - Toto je vrah .... To on někoho zabil.... bla bla bla... ste policajti nebo co??

atakdale
14. 9. 2011 • 14:13

no a teď vylez jinej článek, kterej tvrdí, že brzda za to nemůže, protože... no zkrátka píšete krawiny, krawiny furt dokola, hlavně že máte co dělat a jste chvíli zajímaví, ubožáci... pět minut před smrtí nebudete mít být na co hrdí

atakdale
14. 9. 2011 • 13:14

pro hloupýho jednoduchýho nevzdělanýho pisálka z bulváru - velkohubě vyřvávat diletant a trouba - jakoby to bylo autorovi od začátku jasný nebo co - hlavně že je článek bombastickej...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.