Zlatí hoši jsou doma. Ostatky Rachůnka, Vašíčka a Marka přivezl armádní speciál | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zlatí hoši jsou doma. Ostatky Rachůnka, Vašíčka a Marka přivezl armádní speciál

Rakve s ostatky hokejistů dopravil z Ruska armádní speciál v noci z pátku na sobotu.
Rakve s ostatky hokejistů dopravil z Ruska armádní speciál v noci z pátku na sobotu. (Petr Novotný)

Jsou doma. Armádní speciál s ostatky tří českých tragicky zesnulých hokejistů Jana Marka (†31), Karla Rachůnka (†32) a Josefa Vašíčka (†30) přistál v noci z pátku na sobotu na kbelském letišti.

Armádní speciál dosedl na přistávací dráhu těsně před druhou hodinou ranní. U osvětlené letištní plochy drželo jednadvacet vojáků čestnou stráž, aby mohli poté se vší pompou vynést z letadla tři rakve s ostatky Jana Marka, Josefa Vašíčka a Karla Rachůnka.

„Je to obrovská ztráta nejen hokejová, ale především lidská, jsem z toho pořád v šoku. Každého ze tří pohřbů se zúčastním,“ řekl na místě dojatý šéf hokejového svazu Tomáš Král. Zdrcení a obrovský smutek byl patrný i na bratrech Karla Rachůnka Tomášovi a Ivanovi, kteří přijeli z příbuzných hokejistů na letiště jako jediní.

Hned po ceremoniálu pak byly rakve naloženy do smutečních vozů. Ty je odvezly do místa, odkud hokejisté pocházeli – Jana Marka do Jindřichova Hradce, Karla Rachůnka do Zlína a Josefa Vašíčka do Havlíčkova Brodu.

Pohřby se budou konat v průběhu příštího týdne, veřejné rozloučení je však naplánováno už na neděli, od 15 hodin na Staroměstském náměstí. Sledujte Ahaonline.cz, přineseme vám z události online reportáž.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.