Revoluce v zákoníku práce: Flákáte se naneschopence? Máte padáka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Revoluce v zákoníku práce: Flákáte se naneschopence? Máte padáka!

Novinkou je i to, že za přesčasy už vám nebudou muset platit.
Novinkou je i to, že za přesčasy už vám nebudou muset platit. (Profimedia.cz)

Poslanci včera posvětili větší práva zaměstnavatelů. Odsouhlasili totiž novelu zákoníku práce, která firmám usnadňuje příjímání, ale hlavně propouštění zaměstnanců. Vyhodit vás nyní budou moci třeba i za to, že nedodržujete léčebný režim během pracovní neschopnosti!

Novela nyní putuje do levicového Senátu, který k ní má zásadní výhrady. Přesto ji vládní koalice s největší pravděpodobností prosadí tak, aby platila od ledna 2012. Podívejte se, s čím budete muset od příštího roku počítat.

➤ Vyhazov za nedodrženou neschopenku

Zaměstnavatelé budou moci dát výpověď lidem, kteří zvlášť hrubým způsobem poruší lékařem stanovený režim při nemocenské. Ten porušíte třeba tím, že nejste v místě pobytu v době neschopnosti. Nebo nedodržujete čas a rozsah vycházek. Dostanete dvouměsíční výpověď bez nároku na odstupné.

➤ Nižší odstupné

Kdo je u firmy méně než rok, dostane odstupné ve výši jednoho měsíčního platu. Kdo pracoval jeden až dva roky, dostane dva měsíční platy. Ti, jejichž pracovní poměr trval přes dva roky, budou mít nárok na tříměsíční odstupné.

➤ Přesčas i paušálně proplácený

Práce přesčas může být zahrnuta do běžné mzdy, a to až do 150 hodin ročně. Nad tento rámec vznikne nárok na speciální hodinovou odměnu či náhradní volno. V praxi to ale znamená, že zaměstnavatel vám za 150 hodin přesčasů nemusí dát ani korunu.

➤ Za noční, víkendy a svátky po dohodě

Dosud platí, že příplatek za noční práci nebo za práci o víkendu musí v soukromé sféře dosáhnout alespoň 10 procent průměrného výdělku zaměstnance. Nový zákoník stanovuje, že se zaměstnavatel a zaměstnanec mohou dohodnout, že to bude více, ale klidně i méně. Ve finále tak firma může na své lidi zatlačit a neplatit jim nic. U nepodnikatelské sféry zůstává 25 % průměrného výdělku pracovníka za přesčasy a víkendy nebo 20 % za noční práci.

➤ Delší zkušební doba pro vedoucí

Zkušební doba pro běžné zaměstnance zůstane maximálně tříměsíční, u vedoucích až šest měsíců. Nově bude platit, že zkušební doba může trvat maximálně polovinu délky pracovního poměru, jeli uzavřen na dobu určitou.

➤ Dohoda o provedení práce až 300 hodin

Místo dosavadních 150 hodin se limit pro dohody o provedení práce zvýší na 300 hodin ročně. Přesáhneli příjem 10 000 korun měsíčně, musí se z dohod odvádět také zdravotní a sociální pojištění.

➤ Smlouvy na dobu určitou jen na tři roky

Poměr na dobu určitou nesmí přesáhnout tři roky. Bude jej sice možné opakovat maximálně dvakrát (dosud neomezeně), ale oproti nynějšímu stavu se toto opakování nebude počítat do celkového limitu – tříletá hranice tedy bude platit pro každý z těchto poměrů samostatně.

➤ Nevybraná dovolená se neproplatí

Mění se pravidla pro vyčerpání nevybrané dovolené. I nadále má v zásadě platit, že zbytek nevyčerpané dovolené lze převést do následujícího roku a vyčerpat do jeho konce. Avšak pokud to nebude z nějakého důvodu možné, už vám je neproplatí. To bude praktikováno jen v případě ukončení pracovního poměru.Nově bude platit, že zaměstnavatel musí určit čerpání zbytku nejpozději do 30. června následujícího kalendářního roku, jinak se o tom rozhodne zaměstnanec (musí to ale oznámit zaměstnavateli alespoň 14 dnů předem).

➤ Za konkurenční doložku méně

Minimální kompenzace konkurenční doložky (zákaz přechodu ke konkurenci či shodného podnikání), kterou musí bývalý zaměstnavatel poskytovat, se snižuje z průměrného měsíčního výdělku na polovinu

Podnikům se uleví

Zaměstnavateli zůstane pouze povinnost »vytvářet zaměstnancům pracovní podmínky, které umožňují bezpečný výkon práce, a v souladu se zvláštními právními předpisy zajišťovat pro zaměstnance závodní preventivní péči«.

Čím ještě nám mění život?

Kromě zákoníku práce poslanci odsouhlasili i další reformní kroky. S většinou z nich však nesouhlasila opozice, která se je bude snažit zarazit například stížnostmi u Ústavního soudu.

Důchodová reforma

● Lidé si budou moct na své účty u soukromých penzijních společností od roku 2013 převádět tři procentní body ze sociálního pojištění.

● Musejí k nim ale přidat ještě částku ve výši dvou procentních bodů ze svého. Na vybranou budou mít čtyři možnosti investování peněz s různým rizikem a výnosy.

● Pro vstup do druhého pilíře se musejí rozhodnout do dovršení 35 let věku, vstoupit budou moci i dříve. Starší se budou muset rozhodnout do konce roku 2012.

● Maximální výše státního příspěvku na penzijní připojištění má být až 2760 korun ročně. Nárok na státní příspěvek budou mít pouze lidé, kteří si budou měsíčně ukládat minimálně 300 korun. Ti za měsíc obdrží 90 korun a 20 procent ze spořené částky. Pokud si člověk bude měsíčně spořit 1000 a více korun, od státu měsíčně dostane 230 korun.

Sociální oblast

● Sociální dávky bude vyplácet výhradně úřad práce. Lidé je budou čerpat rovněž prostřednictvím speciální platební karty. Možnost dostávat dávky na účet či složenkou ale zůstane. Ti, kteří dávku zneužijí, o ni mohou zažádat až po třech měsících.

● Novela sjednotí celkovou výši rodičovského příspěvku během dvouleté, tříleté a čtyřleté varianty. Rodič bude mít nárok na 220 000 korun, rozpočtených podle délky. V tříleté variantě se příspěvek sníží asi o 500 korun měsíčně proti současnosti, u ostatních variant se mírně zvýší.

● U příspěvku na bydlení se vyplácení omezí na sedm let během deseti let. Ten budou moci úřady vyplácet přímo pronajímateli.

● Podle novely zákona o zaměstnanosti budou muset lidé odpracovat 12 měsíců za dva roky (nyní za tři), aby měli nárok na podporu. Do systému se budou moci nově zapojit i ti, kteří pracují při studiu a platí pojistné.

● »Pracák« bude moci lidem po dvou měsících nabídnout 20 hodin veřejně prospěšných prácí nebo veřejné služby. Pokud ti ji odmítnou, mohou být z evidence vyřazeni.

Přečtěte si
zadnice
11. 9. 2011 • 10:38

Tito nemakačenkové jako např. Benda atd. nikdy!

alun-ka
10. 9. 2011 • 23:10

kdy navrhnou zákon,aby lidem neublížil a podívejte se někdy jak tam ,,makají oni" ,jesli to tedy vůbec aspoň chvíli vydržíte.jak si to dlouho necháme líbit?

jiriforman
10. 9. 2011 • 17:20

Už včera bylo pozdě je postavit ke zdi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.