Posel z pekla: Temné síly 11. září | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Posel z pekla: Temné síly 11. září

Newyorská »Dvojčata«
Newyorská »Dvojčata« (ČTK/AP, ara)

Nejprve se mluvilo o ďábelském útoku nepřátel na USA, pak se začal na fotografiích z 11. září objevovat sám Satan! Současně se vyrojily stovky příběhů o předtuchách a dalších pokusech o zabíjení Američanů. V ovzduší šoku a nedůvěry zapustila kořeny nejedna zpráva, která by jinak zůstala nepovšimnuta. A co děsilo nejvíc?

Satan shlíží na své dílo!

Už po nárazu druhého letadla se v dýmu objevila tvář Pána temnot. Výrazněji se pak Satanův hrozivý pohled upřel na New York z hustého dýmu, který stoupal z obou mrakodrapů. Třetím symbolem ďáblova díla pak měl být drak, který se na okamžik zjevil v kouři a prachu hroutící se věže.

Nostradamus to věděl!

„Z nebes přijde Král hrůzy... bude hořet obloha... v městě dojde k velkému pádu... dvojčata rozvrácena v chaosu,“ tak dokonale popsal 11. září slavný prorok Nostradamus (1503 až 1566) před 450 lety. Odborníci hovoří o vytržení z kontextu, ale snažte se něco podobného vyprávět v New Yorku.

Turista na střeše

Záhy po útocích se na internetu objevila fotografie turisty, který se nechal 11. září vyfotit na střeše Severní věže Světového obchodního centra. Je 8.45 ráno a zezadu se blíží letoun, který zasadí Americe první úder. Mohl to být nejslavnější snímek světa, ale šlo o fotomontáž.

Davová hysterie

Po útoku se objevila fáma, že teroristé rozeslali tisíce modrých obálek s jedovatým práškem, na kterých je jako odesilatel uvedena jistá Kindermanova nadace. Propukla panika a modré obálky musely být staženy z oběhu. V maléru se ocitli i výrobci limonád, protože se začalo říkat, že teroristé otrávili tisíce láhví s nápoji. Jak by to dokázali? Rodina Usámy bin Ládina prý kontrolovala výrobu některých přísad.

Hodný terorista?

Jistá žena z New Yorku po útocích tvrdila, že ji terorista, který pomáhal únoscům letadel, brzy ráno 11. září varoval, aby nechodila k Dvojčatům. Stála za ním ve frontě u pokladny a muži chyběly při placení dva dolary. Tak mu vypomohla. On jí za to údajně z vděčnosti zachránil život.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.