Tragédie v Plzni: Matka (30) vzala Aničku (1) a skočila pod vlak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tragédie v Plzni: Matka (30) vzala Aničku (1) a skočila pod vlak!

Tady k celé tragédii došlo.
Tady k celé tragédii došlo.

PLZEŇ – Jen naprosté zoufalství muselo dohnat ženu jménem Melánie (30) z plzeňské čtvrti Bolevec ke strašlivému činu. Včera ráno vstala, oblékla malou Aničku, která ve čtvrtek oslavila teprve sedmý měsíc života, a s kočárkem se vydala k nedaleké železniční trati.


Na kočárku nechala dva dopisy na rozloučenou…

Chvíli před tím, než projížděl vlak, vyndala holčičku z kočárku a kousek od přejezdu skočila přímo proti vlaku!

Lokomotiva ženu odhodila do příkopu. Miminko ale spadlo do kolejí.
Vyděšený strojvedoucí přivolal pomoc a pak se zhroutil. „Když jsme přijeli na místo, zjistili jsme, že v kolejišti pod vlakem leží malé dítě,“ konstatoval velitel hasičů Českých drah Karel Zelený. Ženu museli zdravotníci a hasiči několikrát oživovat. V kritickém stavu je i Anička. „Dítě má vážná zranění hlavy, žena utrpěla polytrauma, rovněž s vážným zraněním v oblasti hlavy,“ řekla Lenka Ptáčková ze zdravotnické záchranky. Vlak se 40 cestujícími jel rychlostí asi 60 km/h, to je ještě pomaleji, než na úseku smí projíždět. Neštěstí se stalo jen kousek od železničního přejezdu, na něm ale blikala výstražná červená světla.

Že strojvedoucí neudělal žádnou chybu a za neštěstí nemohl, konstatoval i vrchní ispektor Českých drah Stanislav Vaník. Zapravdu mu dávají i dva dopisy na rozloučenou, které ležely v opuštěném kočárku vedle tratě. Jeden je určen manželovi ženy, druhý jejím rodičům. Na stránkách hustě popsaných drobným úhledným písmem žena děkuje svým rodičům za to, že ji dobře vychovali, a omlouvá se za svůj strašný čin. Nikde ale nevysvětluje, proč se rozhodla zabít i s Aničkou v náruči. Odvolává se jen na problémy. Rodina žije v pěkném domku, na zahradě obrostlé vysokými tújemi je luxusní bazén, trávník je dokonale zastřižený, v oknech rozkvetlé květiny. Na první pohled je jasné, že v tomto domě nikdo nouzí netrpí.

„Strašný čin Mely vůbec nechápeme. Žila s manželem v naprosto harmonickém vztahu, znali se patnáct let. Ona pracuje jako zdravotní sestra, Vašek jezdí s tirákem a pravidelně se navštěvují s nejširší rodinou. Anička je jejich jediné dítě,“ kroutil hlavou jeden ze sousedů.

Podle psychologů není vyloučeno, že žena trpěla skrytou duševní chorobou. Policie případ vyšetřuje jako pokus o sebevraždu.


Autor: (tma)
Foto pro Aha!: Vladimír Vlk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.