Agent i americké FBI tvrdí: Teroristé udeří znovu! Chtějí použít malá letadla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Agent i americké FBI tvrdí: Teroristé udeří znovu! Chtějí použít malá letadla!

Fotografie
Fotografie (internal)

V neděli to bude přesně deset let od teroristického útoku na »dvojčata« Světového obchodního centra v New Yorku, při kterém zahynulo téměř 3000 nevinných lidí.

Skupina 19 stoupenců hnutí AlKáida 11. září 2001 unesla čtyři letadla, dvě byla určena ke zničení newyorské dominanty, jedno narazilo do Pentagonu – sídla amerického ministerstva obrany – a poslední se po potyčce cestujících s teroristy zřítilo v Pensylvánii...

Děsivé vzpomínky těch, kteří měli to štěstí a přežili, nezahnal ani čas. Bolest těch, kdo při útoku přišli o své blízké, přetrvá navždy. Při pohledu na fotografie hořících budov stále mrazí. A ani deset let poté se Američané necítí bezpečně. Podle FBI se bojí oprávněně!

Federální úřad pro vyšetřování a ministerstvo vnitřní bezpečnosti USA včera vydaly varování před podobným teroristickým útokem. Členové AlKáidy se prý začali intenzivně zajímat o výcvik pilotů pro menší letadla. Je tedy dost možné, že právě ta hodlají využít k dalším atentátům.

„Pravděpodobně plánují nacpat malá letadla výbušninami a zaútočit znovu. Je nezbytné zpřísnit bezpečnostní opatření,“ varuje FBI. „Konkrétní informace ovšem nemáme.“

Nezbývá než doufat, že detaily plánovaného útoku budou odhaleny dříve, než jej stihnou teroristé uskutečnit...

Kam utéct před útoky? Do Česka!

Česko je jedním z nejbezpečnějších států světa a teroristé tu nemají šanci. Alespoň to vyplývá z průzkumu agentury CzechTourism.

„Mezi nejvíce rozšířené mýty patří pověst České republiky jako místa, kde bují kriminalita. Ze statistik a mezinárodního srovnání však jasně vyplývá, že je u nás nízká úroveň kriminality a nízké riziko teroristického útoku,“ řekl Aha! vedoucí průzkumu Mojmír Mikula.

Zatímco všechny země, které s ČR sousedí, mají zkušenost s terorismem, nám se tato hrozba vyhýbá. Navíc bylo Česko v letošním roce ohodnoceno jako 5. nejmírumilovnější země k životu z celkového počtu 153 zemí světa.

Přečtěte si
proxima
8. 9. 2011 • 11:30

A to tedy přeji dobrou chuť a příjemné zapití pane. Pozor aby Vám ale nezaskočilo a kaviárovým chrchlem jste si nepotřísnil značkový oblek a nepokálil jste svou koženou sedací soupravu. Ale vážně : Dokážeš napsat něco smysluplnýho? Nebo se skutečně u PC jen ukájíš? Pošli do AHA fotku, možná budeš na titulce a budeš nejen bohatý, ale ještě slavný ... jdi do toho

proxima
8. 9. 2011 • 06:08

Taková to škoda vážený bohatýre, že jste neseděl v nálevně v Novém Boru, když tuto navštívili spoluobčané tmavší pleti s mačetami. Násilí nesnáším, ale ve Vašem případě bych udělal vyjímku, tleskal bych nadšením a domnívám se, že i mnozí další. Přeji příjemný den, pro Vás plný nepříjemných věcí ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.