Primátor si pozval miliardáře: Fotky v Aha! ho připraví o flek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Primátor si pozval miliardáře: Fotky v Aha! ho připraví o flek

O výletu povedené partičky informoval deník Aha! 19. srpna.
O výletu povedené partičky informoval deník Aha! 19. srpna. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Petr Novotný)

Před necelými dvěma týdny nachytali fotoreportéři Aha! pátého nejbohatšího Čecha a akcionáře Penty Marka Dospivu (42) na letišti, jak se chystá na Korfu s nejprofl áklejšími pražskými »kmotry«. Fotky, jak se Dospiva bratříčkuje s lobbisty Romanem Janouškem anebo Tomášem Hrdličkou ale rozžhavily doběla primátora hlavního města Bohuslava Svobodu (ODS). Ten teď chce Dospivu vyhodit ze své protikorupční rady PRAPOR!

V té přitom působil Dospiva od letošního února a každé tři týdny se setkával s primátorem, advokátem Tomášem Sokolem a dalšími, aby řešil korupci v hlavním městě. Za každou schůzku pak vyfasoval pro něho směšných 5 tisíc korun.

Podle zákulisních informací přijde primátorovi nemístné, aby bojovník proti úplatkářství trávil dovolenou s kmotry a lobbisty. Oficiálně byl ale střídmější. „Nechtěl bych nic předbíhat, ale dovolená pana Dospivy je otázka, o které s ním hodlám mluvit,“ řekl Aha!. Jak s ním naloží, ale neprozradil.

„Zavolejte mi v pondělí, to už budu vědět přesně,“ dodal. Podle informací Aha! však Dospiva v radě během pár dnů skončí.Co by ho vlastně mělo připravit o »flek«? 18. srpna odletěla Dospivova parta na jeho vilu na řeckém ostrově Korfu soukromým tryskáčem.

Dům pořídil v přepočtu za 270 milionů korun. Kromě kontroverzního podnikatele Janouška a jednoho z prvních »kmotrů« Hrdličky s ním letěli i pražský radní Milan Richter (ODS) či právník bohatých Robert Pergl. Co na prodlouženém víkendu projednávali, se asi nedozvíme. Celé to ale nějak smrdí...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.