Takhle rozhodla Sněmovna: Zvýší nám DPH a Bártu vydají policii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Takhle rozhodla Sněmovna: Zvýší nám DPH a Bártu vydají policii!

Vít Bárta
Vít Bárta  (Aha! – Alexandr Malachovský)

Poslanci se včera rozhodli vydat ke stíhání šéfa poslaneckého klubu Věcí veřejných Víta Bártu (na snímku) a bývalého člena strany Jaroslava Škárku kvůli podezření z korupce. Tady je přehled dalších změn, které poslanci odhlasovali.

● Druhým čtením prošel návrh zákona, který patří k balíku sociální reformy. V něm se například snižuje podpora těm, kteří ukončí zaměstnání sami nebo dohodou.

● Dosavadní nižší desetiprocentní sazba daně z přidané hodnoty se od příštího roku zvýší na 14 procent. Poslanci propustili do závěrečného čtení novelu zákona o DPH, která posléze od roku 2013 obě sazby sjednotí na úrovni 17,5 procenta.

● Prošel i zákon o zdravotnických a souvisejících službách (např. věk pro umělé oplodnění max. 55 let nebo určení, kdy bude umírající odpojen od přítrojů).

● Odklepnut byl návrh na omezení státní podpory stavebního spoření na nejvýše 2000 Kč ročně, zdaňovat se budou úroky.

● Koalice se navíc dohodla, že karty, pomocí nichž si měli senioři a další skupiny vybírat dávky, budou dobrovolné, nikoli povinné.

● Někdejší poslanec za Věci veřejné Stanislav Huml se bude účastnit jednání poslaneckého klubu ČSSD a je možné, že vstoupí i do strany.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.