Čeští potápěči v Chorvatsku: Mrtví! 67 metrů pod hladinou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čeští potápěči v Chorvatsku: Mrtví! 67 metrů pod hladinou!

ŠIBENIK – Chorvatští záchranáři našli těla dvou pohřešovaných českých potápěčů v hloubce 67 metrů. Dva mladíci byli pohřešováni už od neděle, kdy si pracovníci národního parku Kornati nedaleko města Šibenik všimli opuštěné české plachetnice.


Policie na lodi našla osobní věci a doklady obou Čechů, chyběli však potápěčské výstroje. Od neděle po nich pátraly tři lodě chorvatské námořní policie a vrtulník ministerstva obrany. Pátrací akci však ztěžoval členitý terén a nepřízeň počasí. Místo, kde byla včera objevena těla, už v předchozích dnech záchranáři několikrát prohledávali. České ministerstvo zahraničí už od neděle celý případ sleduje a je v kontaktu s rodinami obou mužů. O tragickém nálezu už je informovalo. Příčina neštěstí zatím není jasná. Je možné, že za ně může špatné počasí. V Chorvatsku se však poslední dobou rozmáhá námořní pirátství, takže je možné, že se jedná o násilný čin.


Autor: (ob)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.