Neštěstí miliardáře Richarda Bransona: Shořelo mu 170 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Neštěstí miliardáře Richarda Bransona: Shořelo mu 170 milionů!

Miliardářovo sídlo na karibském ostrůvku Necker lehlo popelem.
Miliardářovo sídlo na karibském ostrůvku Necker lehlo popelem. (Foto Reuters, ČTK/AP, Profimedia.cz)

Jeden blesk a třicet let práce se v pondělí změnilo v popel. Necker, karibský ostrůvek britského miliardáře Richarda Bransona (61), už je zase tím, čím byl, když ho v roce 1979 kupoval – nezastavěnou a zelení porostlou skálou v moři. Bransonovo sídlo za 170 milionů korun už existuje jen na starých fotografiích.

Muž, jehož majetek je odhadován na 70 miliard korun, si ostrůvek koupil za pouhých pět milionů korun a v letech 1982 až 1985 z něj za 170 milionů udělal perlu Karibiku. Sídlo na kopci bylo inspirováno stavbami na indonéském ostrově Bali. Každá z osmi ložnic měla vlastní terasu i koupelnu.

Pokoje byly plné nábytku z nejlepšího brazilského dřeva, starožitností a ručně tkaných koberců a gobelínů. K tomu nechal Branson přistavět dva bazény a tenisové kurty. Najal si 60 sloužících a u pobřeží nechal zakotvit svou vlastní ponorku.

Služebnictvo je v pořádku, ponorce se nic nestalo, ale všechno ostatní shořelo na troud. Jen zázrakem nebyl nikdo zraněn. Požár se šířil rychlostí hurikánu, který bouřku a osudný blesk přinesl. Herečka Kate Winslet (35), kterou proslavil film Titanic, prchala s dětmi jen v pyžamu. Současně stačila zachránit Bransonovu 90letou matku.

Sám Branson vyběhl ze sousední vilky tak rychle, že se ani nestačil obléci a pobíhal kolem nahý. „Snažil jsem se co nejrychleji dostat všechny ven, na oblékání nebyl čas,“ říká Branson, který ten den hostil na ostrově asi 20 lidí.

„Určitě všechno postavím znovu. Ale shořely mi tisíce fotek, to je nenahraditelná ztráta,“ dodává věčný optimista, který proslul i tím, že chce vozit turisty do vesmíru.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.